2021-07-02 235 浏览
Via Tokyo既抹茶雪糕一路都好出名,但系我一路都未试过,今次终于有机会去食!抹茶同焙茶味既雪糕都好出色!绝对值得encore!见到佢仲有套餐系有雪糕+卷蛋+茶,下次可以试下🤤 1⃣️宇治抹茶白玉红豆沙冰($58)抹茶味雪糕好好好好食啊啊啊啊啊😍唔系果种好甜既雪糕,抹茶味真系好浓而且系有回甘既!雪糕质感好creamy好浓抹茶味,完全唔系食空气果种感觉!沙冰比起雪糕奶味重啲,夏天食真系够晒清凉😌  2⃣️脆米白玉焙茶抹茶雪糕($54)脆米加白玉加雪糕,三种唔同既质感,雪糕creamy配上脆脆既脆米,食落唔会觉得单调,再加埋烟韧既白玉,真系超正~因为抹茶同焙茶味我都取舍唔到所以就拣左mix既口味。抹茶味真系好浓好香🤤焙茶味都一样好浓!真系好似仲浓味过饮紧真既茶咁。好正好钟意,茶控绝对要黎试!
 1⃣️宇治抹茶白玉红豆沙冰($58)
宇治抹茶白玉红豆沙冰

2⃣️脆米白玉焙茶抹茶雪糕($54)
脆米白玉焙茶抹茶雪糕
宇治抹茶白玉红豆沙冰