2020-04-07 3366 浏览
有日食完晚餐路经见到门口个二人餐牌好抵,即使唔食套餐,单点价都唔贵,即刻mark低佢。其实已经mark左一段时间,但深水埗无野行,成日食完野都百无聊赖,所以一直都未去。而家因为疫情关系,尽量减少系户外既时间,所以收工后近近地去深水埗食完野就番屋企。如果仍然担心疫情而唔想堂食,其实外卖更超值,有8折!!晚上6点到达,客人唔多,人流算快,大多食完就走人,无坐太耐。我同朋友两个order左个二人餐 $218,有小食、主菜、餐饮,人均$120,非常抵。小食– 奶油炖焗肉丸配烤饼作为一个二人小食,份量相当充足。肉丸size同质感都几似IKEA肉丸,味道亦唔差,只系奇怪地系5粒,无得平均分。主食两款 – 堤诺先生厚批、培根起司瀑布面PIZZA内有培根、杂菇、辣肉肠,师傅落料无手软,每啖食落都有好多料;虽然系厚批,但原来唔系pizza hut果d厚批款,批底薄身d又烟韧d,而且咁油添,唯一美中不足系芝士太少.....芝士0存在感意粉反而有惊喜,望住职员系面前倒入热溶芝士,哗!!! 好治愈满足番我对芝士既渴望。意粉配料都系培根、杂菇为主,好有咸香,食前一定要捞好,因为个忌廉汁好稀,要捞埋芝士,个汁先变

小食– 奶油炖焗肉丸配烤饼
奶油炖焗肉丸配烤饼

主食两款 – 堤诺先生厚批、培根起司瀑布面
堤诺先生厚批

培根起司瀑布面

意粉反而有惊喜
,望住职员系面前倒入热溶芝士,哗!!! 好治愈
满足番我对芝士既渴望。意粉配料都系培根、杂菇为主,好有咸香,食前一定要捞好,因为个忌廉汁好稀,要捞埋芝士,个汁先变杰,意粉先挂到汁。

饮品方面,我拣左餐汤,朋友就鲜柠可乐
南瓜汤

今日餐汤系南瓜汤,内有粒粒南汤,味道OK,不过质地较水。

由于新规例实施,每枱客人都隔得好开,所以空间感好大,环境亦舒适,唔会好嘈;不过整净方面就麻麻,座椅上有少许油渍,同食物碎,但问题不大,食物性价比又高,整体几推荐。
2020-04-02
堤诺先生厚批