2017-11-17
一段時候無黎創興廣場,原來呢度真係唔同左好多,多左好多新餐廳今晚同老公揀左呢間日式放題,見佢價錢幾吸收咁一於試下邊度嘅食物選擇都算幾多,刺身、熟食、壽司、炸物、燒物、甜品、全部都有好多選擇刺身甜蝦好大隻、鮮甜吞拿魚腩一點都唔腥,魚油香北寄貝、油甘魚、帶子都好肥美鮮甜值得一試海膽壽司另外一樣好吸引嘅係呢度竟然可以任食海膽壽司啲海膽仲好鮮甜 壽司上面嘅海膽都算幾肥美唔會得少少特式卷物特式卷物都有好多選擇, 我哋試咗花之戀&炸蟹卷, 炸蟹卷上面有層芝士,燒香咗都幾好味炒雜菜炒雜菜味道就冇乜特別, 不過勝在夠大分炸物炸蠔: 炸得剛剛好炸粉唔會太厚,入面生蠔仲幾juicy芝士年糕: 口感好煙韌芝士都有好多喺入面炸蝦天婦羅: 個蝦都幾彈牙幾大隻炸紫薯: 呢個好好味呀好甜! 外脆內軟!燒物一口牛: 估唔到咁出色好有肉汁!牛味好濃鹽燒雞翼: 都燒得幾香不過就略鹽雞翼入面個味道唔係好夠牛肉火鍋呢個牛肉鍋入面都有好多牛肉湯汁鮮甜燒羊架金菇肥牛卷雪糕甜品就唔算有好多選擇,雪糕有芝麻味、綠茶味、同埋紅豆味選擇, 我哋三隻都試咗都幾幼滑個味都幾好食唔會太甜以呢個價錢嚟講,真係算係幾抵食我見佢六點前入座仲收平啲下
刺身
甜蝦好大隻、鮮甜
吞拿魚腩一點都唔腥,魚油香
北寄貝、油甘魚、帶子都好肥美鮮甜值得一試
海膽壽司
特式卷物
炒雜菜
炒雜菜味道就冇乜特別, 不過勝在夠大分
炸物
炸蠔: 炸得剛剛好炸粉唔會太厚,入面生蠔仲幾juicy
芝士年糕: 口感好煙韌芝士都有好多喺入面
炸蝦天婦羅: 個蝦都幾彈牙幾大隻
炸紫薯: 呢個好好味呀好甜! 外脆內軟!
燒物
一口牛: 估唔到咁出色好有肉汁!牛味好濃
鹽燒雞翼: 都燒得幾香不過就略鹽雞翼入面個味道唔係好夠
牛肉火鍋
呢個牛肉鍋入面都有好多牛肉湯汁鮮甜
燒羊架
金菇肥牛卷
雪糕
以呢個價錢嚟講,真係算係幾抵食我見佢六點前入座仲收平啲下次一於早啲嚟食