好奈好奈冇食过自助餐,因为近年食野太拣择同埋真系食得唔多,所以唔会拣自助餐,但系同屋仁企人食又唔同,因为佢地可以食埋我果份,突然觉得抵返~拣呢间酒店,除左因为近呀妈公司,仲系因为佢系openrice 有早鸟优惠,今次10日前book都系$288一位,真心抵,食完之后都觉得性价比真心高,黎睇下点解:前菜送你冻食鲍鱼仔一只~先系佢自打既海鲜头盘,系冻面包蟹呀!仲有长脚蟹呀!面包蟹啲膏真系实的的架~仲要啖啖都系膏,食到唔肯停,基本上一人都食到一只,好很抵!长脚蟹好鲜味,唔会一味死系盐味,净系食多几旧呢2样都抵返啦~沙律种类都好多,有一杯杯既日式冷面沙律,亦有自助式既沙律菜,仲有捞好既ceasor,抵赞!热盘个甜酸鱼我觉得几好味,粉菜类都多既而且很绿很新鲜!热食其实都真系几多选择,佢仲有关东煮,几得意好少自助餐会serve呢啲,而且味道几好,系有甜味既~pizza系列得到男士青莱,面包非常脆身,完全唔系放左好奈好淋果种。安格斯牛肉同三文鱼即叫即烧,系肉汁呀!大爱三文鱼!食左好几转真心正~甜品不算多选择,但有movenpick雪糕就够了,你食多2球又抵返晒~然后我很欣赏呢个自助pancake机,

前菜送你冻食鲍鱼仔一只~

Movenpick

然后我很欣赏呢个自助pancake机,真系好好玩,按个禁等一阵就有pancake食。

仲可以帮佢画样,简直小朋友至爱!

最特别的位来了!呢到有得食大旧芝士意粉(睇图吧唔识形容)~

如果逢星期一、二黎仲可以玩估芝士重量有奖小游戏,就系估下当日6点半至8点期间到底芝士用去了几多,最接近果台可以得到免费buffet coupon一位,几有绰头几得意丫~不过我就输左…

顺带一提,服务超好
Movenpick