2019-10-22 45 浏览
今日同朋友去咗旺角呢一間添喜冰室食飯,位置都有少少難搵,附近食肆林立,平日都比較少經過,但見到餐牌選擇都幾多,所以決定入去一試!我朋友就叫咗一個鰻魚滑蛋飯同一杯熱朱古力,而我就住咗一個焗咖喱薯仔係豬扒飯配一杯凍奶茶!先講下個鰻魚滑蛋飯,價錢只係$60!估唔到呢個價錢有咁大塊嘅鰻魚,滑蛋亦都相當之綿滑,亦都有浸浸嘅牛油香氣,配上鰻魚汁一齊食真係好唔錯,唯一令到我覺得可以再加多少少就係鰻魚醬汁,如果唔係齋食白飯有啲單調!另外嗰個焗咖喱薯仔豬扒飯亦都相當唔錯,表面有一齊厚厚嘅芝士,而且豬扒嘅份量都相當多,好大塊,咖喱汁都幾惹味,配飯一流!唯一可以改善嘅我就覺得豬扒有少少老,如果焗少啲時間可能會更加出色!至於嗰兩杯嘢飲都吾會中伏,而我就比較建議大家可以試吓佢哋嘅凍奶茶,茶味出但又不失奶味,而且兩樣野溝埋糖度剛剛好,相當推薦大家!整體環境都坐得幾舒服而且價錢相當合理,大家下次經過旺角可以幫襯下!

2019-10-21