2020-08-13 61 浏览
呢間車仔麵喺葵芳都算有啲名氣~ 疫情下冇咗堂食但係外賣嘅程序都好有條理😙 喺右邊俾錢左手邊就等食物~ 而且係可以睇到店員即場準備,感覺上比較衛生😙⠀🍜 三餸麵套餐 $46 連熱飲超過50款嘅配料任你揀😙 一d一向價錢較貴嘅豬腸、牛腩、豬頸肉、咖喱魷魚都有得揀😎 另外麵款都超過十款!仲可以選擇撈麵或者腸粉,喺車仔麵店真係未見過🤪 湯底就有清湯、腩汁、秘製汁、孖寶辣汁,沙嗲汁~ 我揀咗豬腸豬頸肉同咖喱魷魚配手打麵豬腸入味,而且唔會過多肥膏,口感啱啱好,呢個推薦😎 咖喱魷魚都超香咖喱味,食得出係真係入晒味㗎~ 推薦!不過豬頸肉就冇平時爽口嘅感覺🤨 食落有啲似瘦肉~ 手打麵個樣似烏冬,但比烏冬更加重麵粉味,味道正常,不過下次應該都會揀返米粉或米線🤪🍲 墨魚條碗仔翅 $24每碗有八條墨魚條,落單時會問你要唔要加麻油同醋~ 墨魚條比一般魚肉口感較硬,墨魚味唔算太重食得出溝咗麵粉~ 另外碗仔翅就好足料,有大量冬菇同木耳絲,味道不錯😚🥩 牛雜 $10 一串雖然一串但佢係比一杯仔,感覺上都比平時嘅一串多😙 都夠入味同乾淨,唯一就係唧得太多芥末醬,搞到有啲蓋過咗牛雜嘅味道😙見到佢唔少麵只係$36碗,其實都

🍜 三餸麵套餐 $46 連熱飲

🍲 墨魚條碗仔翅 $24