2019-04-20 30 浏览
又係一個同朋友做完瑜珈嘅日子,今次我地揀咗位於天后嘅越南菜。呢間鋪面唔算好大,但可能因為平日嘅關係,都唔需要等位。餐廳佈置都好簡單,但牆壁有啲好得意嘅圖案,真係幾越南風😂因為我地都唔係好肚餓,之後又打算食甜品,所以就叫咗兩個粉麵share,叫多一個小食同菜。香茅豬扒湯河大愛份豬扒食落豬扒外層脆脆地,亦都唔會好難咬,而且塊豬扒同河都好大份!扎肉手撕雞酸菜凍檬可以自行落醬料,之後再撈,酸酸甜甜好開胃!然後我同朋友都覺得好采叫咗兩個,如果唔係一定食唔曬😂豬頸肉米紙卷平時食越南菜,配嘅醬汁都係普通酸酸辣辣嘅醬,但呢間好特別,佢加咗食落似甜醬嘅醬,撈埋其他酸辣醬,味道出奇地夾,而且佢嘅米紙卷都好大份蒜蓉炒貴妃苗雖然蒜蓉味唔係好突出,但貴妃苗好新鮮,入口仲係好爽脆!總體表現唔錯價錢都好合理,住附近嘅人真係可以經常幫襯下~

香茅豬扒湯河
大愛份豬扒

扎肉手撕雞酸菜凍檬

豬頸肉米紙卷

蒜蓉炒貴妃苗
雖然蒜蓉味唔係好突出,但貴妃苗好新鮮,入口仲係好爽脆!

總體表現唔錯
價錢都好合理,住附近嘅人真係可以經常幫襯下~