2019-07-03 66 浏览
抵食米之莲餐厅二人餐星期六去咗中环做facial,天气热特别想食越式泰式嘅嘢食,同左男朋友去左街市呢间食晚餐,之前我哋喺深水埗都食过,就试吓呢间中环分店质素系咪一样好。中环嘅分店装修特别啲,虽然唔算大间,枱都多,叫做坐得都舒服嘅。我哋叫咗个二人餐,嘢食咁多应该饱啦!啱晒男朋友呢个大胃王。冬阴公汤呢个冬阴公都几足料,入边有成五只虾,三粒细牛丸,菇类,番茄同埋其他配料。味道都几啱我哋,酸酸地,有小小辣,椰汁味都好重,好有泰式嘅味道。泰式青木瓜丝沙律呢个青木瓜是沙律又系酸酸尾尾,少少咁多啦,好开胃。泰式炸虾饼拼春卷虾饼同春卷各两旧,男朋友话炸得好食,啲油唔系万年油。我觉得个虾饼足料,弹牙虾味重好食。泰式蒜茸炒杂菜多菜选择,有木耳,椰菜花,西兰花,菜心,粟米仔,红萝卜,用蒜茸炒,吾斋。招牌牛筋腩咖喱牛筋同牛腩都吾小,加埋小小辣,用黎𩠌饭有一流,我碟饭都俾埋男友食~泰潮海南鸡果然系米芝莲推介,鸡柔嫩,香滑,就算鸡胸位都嫩,有鲜鸡味🤣,好食。仲有两碟饭。2人餐$298冇加一,前菜沙律,小食,汤,三个𩠌连饭连甜品⋯⋯抵!
抵食米之莲餐厅二人餐

我哋叫咗个二人餐,嘢食咁多应该饱啦!啱晒男朋友呢个大胃王。

冬阴公
冬阴公

冬阴公汤

青木瓜沙律

泰式青木瓜丝沙律
呢个青木瓜是沙律又系酸酸尾尾,少少咁多啦,好开胃。

虾饼拼春卷

仲有两碟饭。

二人餐

2019-06-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 冬阴公汤
  • 泰潮海南鸡