2022-06-23 509 浏览
好耐冇出過去食火鍋喇~ 呢晚我同friend子就約埋去食無限時任食火鍋放題,有前菜、雞煲、刺身、海鮮及靚牛拼盤同埋任食指定火鍋配料,都只係$268加一,好抵食、好滿足呀~位於觀塘嘅【為食火鍋公司】~ 地方都幾闊落, 牆上面仲有可愛的狗狗backdrop, 見到特別開心~入座後, 店員同我地講解餐牌上嘅食法~先點前菜開開胃, 有5款提供, 包括: 炸大腸,鮑汁雞腳, 蟹籽沙律, 唐揚炸雞, 炸薯條~食到夠喉可以上一次性嘅三點刺身, 厚薄適中, 味道都幾新鮮, 而且份量都唔少啊~之後我地就轉戰雞煲(任食), 可以走辣或者揀大中小辣~ 雞肉都幾香嫩滑同入味, 一round唔夠喉想嚟幾多round都得~ 如果唔食雞煲可以揀酸菜魚(一次性提供)~跟著點埋湯底就可以開始食火鍋喇~ 我地點左皮蛋芫荽湯底清清熱~ 店員會先上一次性海鮮拼盤和牛肉拼盤, 好吸睛又高質!海鮮盤有蝦, 蠔, 蜆和元貝, 全部都好新鮮、鮮甜~牛肉有成五款靚牛呀!特別鐘意美國和牛板腱肉和手切牛頸, 好嫩滑~ 熊本雪花一口牛入口好香軟, 肉味濃郁~ 吊龍伴多肉汁, 黃喉好爽口~之後就可以無限免費追加超過30種指定火鍋配料, 包括肥
好耐冇出過去食火鍋喇~ 呢晚我同friend子就約埋去食無限時任食火鍋放題,有前菜、雞煲刺身、海鮮及靚牛拼盤同埋任食指定火鍋配料,都只係$268加一,好抵食、好滿足呀~

之後就可以無限免費追加超過30種指定火鍋配料, 包括肥牛片, 羊卷肉和豚肉~ 飲品都係任飲㗎!蔬菜和菇類可以自己出去拎~

濃汁牛肉丸有驚喜, 入口爆晒汁~ 雲吞和水餃都好足料, 鵝腸幾滑幾乾淨~ 想點炸魚皮和響鈴, 可惜售罄了!下次要早啲落單喇!

最後仲食埋個美味甜品,呢晚真係捧住個肚走呀!又要再一次同自己講「食左先減」~哈哈~
2022-05-31