餐厅: 利宝阁
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-08-03 1530 浏览
上次系无限极食中菜放题个阵, 见到利宝阁星期六日出左任食点心喎, 平时系利宝阁饮餐茶都二百几蚊, 依个任食都只系148, 梗系要试下啦。点心纸有4张, 款式多平时食开既点心张纸上面都会有。每位会有一份鲍鱼酥同埋灌汤饺, 鲍鱼酥几特别, 灌汤饺清甜虾饺同烧卖就必食架啦, 平时两个人叫一笼每人要食两粒, 系度可以叫一粒唔洗质到自己咁饱~ 另外仲有个特别d既炸虾饺, 朋友十分欣赏, 不过我自己就中意食番传统蒸既, 中意个饺外皮烟韧沙律虾春卷好似平时去饮会有道菜叫海鲜卷咁, 外皮脆卜卜good流沙奶黄饱每次饮茶必食, 依度既奶黄味偏甜流沙效果都好好鲍汁凤爪入哂味, 淋得黎又唔会煲到烂哂脆皮cha烧饱确实焗到脆皮既感觉, 另外cha烧酥都好推介, 出面已经少d会食到其余茄子鱼饼等得都不过不失~食到劲饱叫个清清地既蔬菜, 准山黑木耳百合, 养生之选最尾梗系食埋个杨枝甘露先收手啦卖单其实同平时饮茶价钱贵百零蚊左右, 但系又可以食得多款式d, 而利宝阁既点心不嬲都有番咁上下质素, 所以依个点心放题cp值都几高

点心纸有4张, 款式多平时食开既点心张纸上面都会有。

每位会有一份鲍鱼酥同埋灌汤饺, 鲍鱼酥几特别, 灌汤饺清甜

流沙奶黄饱每次饮茶必食, 依度既奶黄味偏甜流沙效果都好好

鲍汁凤爪入哂味, 淋得黎又唔会煲到烂哂

其余茄子鱼饼等得都不过不失~

食到劲饱叫个清清地既蔬菜, 准山黑木耳百合, 养生之选

最尾梗系食埋个杨枝甘露先收手啦

2019-07-28