泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (天晉匯)
2023-08-24 19 浏览
喺将军澳其实唔使行到出去澳南海岸,距离地铁站5分钟路程嘅天晋,都有唔少餐厅选择,今次就试咗呢间泰国菜~▪️蛋包虎虾炒金边粉🦐🍝金边粉炒得干身,唔油,加埋蛋,口感更丰富。另外金边粉本身唔辣,但侧边有啲辣椒粉,钟意辣嘅可以捞埋嚟食,更加惹味,但唔食得辣嘅就要小心沾到,因为啲辣椒粉都真系几辣😂 面头有两只虎虾,都几大只,同埋肉质唔老▪️手打马沙文咖喱 - 牛肉🐮🥘第一次食马沙文咖喱,唔会好辣。拣咗牛肉,食落唔韧。入面仲有薯仔同洋葱,不过如果再多少少蔬菜会更好▪️蒜蓉包🧄🍞叫咗咖喱,梗系要加份蒜蓉包用嚟沾咖喱。蒜蓉包香脆,仲好香蒜蓉同牛油味▪️串烧 (半打) - 鸡、牛、猪🐔🐮🐷串烧可以自由配搭,我就拣咗鸡牛猪各两串,咁就可以咩都试吓。三款肉都唔会烧到干晒,带少少焦香,而沙嗲酱就好香花生味▪️龙眼冰🍹劲大杯,饮落清甜,入面仲有好多龙眼肉原来餐厅最近仲喺中环Basehall开咗分店,以后lunch又多一个选择🙆🏻‍♀️泰Grill📍将军澳唐俊街12号天晋汇一期地下G06号舖

▪️蛋包虎虾炒金边粉🦐🍝

▪️手打马沙文咖喱 - 牛肉🐮🥘

▪️蒜蓉包🧄🍞

▪️串烧 (半打) - 鸡、牛、猪🐔🐮🐷

▪️龙眼冰🍹
劲大杯,饮落清甜,入面仲有好多龙眼肉

泰Grill
📍将军澳唐俊街12号天晋汇一期地下G06号舖