2022-01-01 407 浏览
要食正嘅泰菜一定要入九龙城?系港岛东一样揾到平靓正嘅泰菜。尤其是午市真系好抵食,去开呢头不妨过黎试一试。环境 服务呢间Jariya Thai 嘅老细同伙记全部都系泰国人,店入面仲播住啲泰文歌,好有泰国feel ,墙上除左一啲泰式嘅艺术品之外,仲挂左啲好有趣嘅电影海报。清洁都ok,张枱唔算油。伙记服务好好,店员见我哋两个人一齐食会好主动咁俾两个碗我哋。冬阴功虾河粉好多香港嘅铺头都会将啲冬阴功嘅味变得港式,就冇左泰国嘅风味,不过呢碗冬阴功好抵赞,好够酸同辣,面头仲有好多香料。啲虾都算大只同埋已经拆晒俾大家。啲河粉系比平时香港食开嘅粗,但都好滑同埋软硬适中,有吸到啲汤。泰式炒金边粉金边粉炒得好香好惹味,虽然睇落好似好油咁,但佢炒得好干身。都唔算好咸,但美中不足就可能系配料唔算多,但都够你开心咁食完。香叶肉碎炒妈妈面 & 香叶肉碎饭香叶肉碎做得几似泰国食到嘅,但咸左少少,但配埋饭食同埋嘢饮整体不错,好啱下晏食,炒妈妈面其实就系炒公仔面,同样都系炒得几好,呢到就唔重复。虽然呢个都表现都唔错,但更加建议去试泰式金边粉。饮品午市包埋嘢饮,冻饮唔洗加钱,要左一杯冻泰式奶茶同埋冻泰式咖啡。唔算好特别,但

环境 服务

冬阴功虾河粉

泰式炒金边粉

香叶肉碎炒妈妈面 & 香叶肉碎饭

饮品
午市包埋嘢饮,冻饮唔洗加钱,要左一杯冻泰式奶茶同埋冻泰式咖啡。唔算好特别,但佢就冇话去到泰国饮嘢咁甜,配住啲咁惹味嘅泰国嘢几好。