之前喺社交平台睇倒八幡屋嘅广告,只要经whatsapp订座,就可以有任食和牛海鲜火锅•刺身放题买一送一优惠,即系人均二百蚊倒有得打边炉同放题,都几抵食,优惠一至日同红日都用得,但就一定要7点前离座或者9点后入座,反正有年假要清,就约埋朋友黎食个中午放题。八幡屋除左哩个和牛海鲜火锅刺身放题套餐,佢仲有唔同价位嘅放题套餐,最平$68就有交易,所以即使系平日中午,都坐满左差唔多一半,大部份都系放左学嘅学生哥同唔洗返工嘅食客。而哩度嘅海鲜火锅放题有几个唔同价位,分别在于肉类款式,我地点左最贵嘅澳州和牛餐,原价$388,经whatsapp订枱有买一送一优惠,即系每位$194。汤底有八款拣,我地哩个番茄龙虾海鲜汤虽然要另外每位加$20,但里面有半只龙虾,真系好足料,番茄酸味突出之余亦饮倒淡淡龙虾味。火锅酱料可以喺自助吧拎,旁边仲有汤,要加汤亦可以自己拎。自助吧仲有火锅料,包括丸类、蔬菜、面同豆品,另外亦有寿司同甜品。至于其他火锅肉类,好似肥牛豚肉,同埋海鲜刺身烧物同炸物哩啲就可以scan QR code落单。野饮方面虽然冇韩牌饮料,但就多左啲平时少见嘅台湾牌子,就算系本地牌子都见倒有啲特别野饮,好
之前喺社交平台睇倒八幡屋嘅广告,只要经whatsapp订座,就可以有任食和牛海鲜火锅刺身放题买一送一优惠,即系人均二百蚊倒有得打边炉同放题,都几抵食,优惠一至日同红日都用得,但就一定要7点前离座或者9点后入座,反正有年假要清,就约埋朋友黎食个中午放题

火锅酱料可以喺自助吧拎,旁边仲有汤,要加汤亦可以自己拎。
自助吧仲有火锅料,包括丸类、蔬菜、面同豆品,另外亦有寿司甜品。至于其他火锅肉类,好似肥牛豚肉,同埋海鲜刺身烧物同炸物哩啲就可以scan QR code落单。
野饮方面虽然冇韩牌饮料,但就多左啲平时少见嘅台湾牌子,就算系本地牌子都见倒有啲特别野饮,好似橙味可乐同姜汁双柠,都算有heart。
放题雪糕当然亦唔少得,虽然冇贵价牌子,但就有韩牌雪条同香港牌子雪糕Co Co Berry,口味仲几特别,好似有冲绳海盐、港式奶茶、牛奶糖同菠萝椰子。

趁汤底未滚,我地首先去拎野饮,拣左啲平时少见嘅款式。

哩只姜汁双柠其实冇乜姜味,低糖版有啲似冇咁甜嘅柠水咁。
刺身正常放题质素,有光泽得黎雪味亦唔重,其实我最钟意赤虾,比普通甜虾大几倍,虾肉亦比较爽口。

寿司系放喺自助吧,虽然所有食客要戴口罩先可以去自助吧拎野食,但都建议尽快拎左寿司先。寿司款式唔太多,但饭扼得都够实,唔会一夹就散,细细旧过下口瘾又唔会影响肚量。

海鲜一坐低侍应会先送黎一round,唔够喉可以再点。

和牛同样系一坐低侍应会先黎一份,之后可以再scan QR code落单。和牛虽然切得比较薄,但食落都几滑。
另外仲叫左美国肥牛、黑豚片同猪腩肉片,因为切得薄,所以渌几秒就食得。

唔同嘅丸每样都拎左啲,虽然唔系手打,不过有啲款式都几特别,好似有麻辣猪肉丸同黑松露丸咁,都真系食倒麻辣同黑松露味。

虾滑比想像中弹牙,不过留意数量1系大约乒乓波咁大嘅一人份量,如果钟意食嘅可以叫多少少。
蔬菜喺自助吧拎,食几多夹几多。
梅酒系Scan QR code点嘅,甜甜地几易入口,唔差得过出面居酒屋几多。

清酒点左数量1原来有一小枝,建议可以点一枝share,唔够再叫。平时唔太好清酒嘅我就觉得唔算易入口,冇梅酒咁好饮。

章鱼丸送到黎仲系热辣辣,加埋个章鱼丸酱甜甜地都几好食。
烧物每款要左啲试下,特别钟意个盐烧虎虾同汁烧鸡肉串,前者唔会太细只虾肉亦结实,后者唔会太干太鞋,甜甜地味道唔错。
几饱都要食埋雪糕雪条,Co Co Berry嘅雪糕出名口味特别之余味道亦做得似,哩三款口味各有特式,其中我最钟意海盐味,唔会太咸味道几清新。

雪条有三款,哩样朱古力冷条入面有爆炸糖,都几特别。
总结,野食系正常放题质素,虽然唔系咩贵价食材,但睇得出款式有用心思拣过,丸类野饮同甜品都有好多少见款式。经whatsapp订枱确系抵食,埋单每人二百几已经有海鲜火锅刺身放题任饮任食,不过留意返加一系以原价计算。
  • 番茄龙虾海鲜汤