2020-04-20
琴晚又住咗晚天秀間酒店,今日lunch就喺酒店附近間天一商城搵嘢食喇!我同朋友誤打誤撞見到呢間小店有張「黃店證書」裡面都有張poster 枱面仲放咗選民登記表格順便來個1.5米座位隔離全日供應飯/烏冬/拉麵,跟餐配埋飲品,都只係大概$50嘅價位,算係性價比好高!本身朋友想食魚生飯,但我就提佢呢排疫情嚴重,最好食熟食啦,好在呢間日式小店有熟食,眼見全部食客都食熟食朋友揀咗鰻魚飯,$52餐連埋汽水/飲品配鰻魚汁、中華沙律擺盤精緻鰻魚燒得色香味俱全,見朋友食得幾滋味,不過碗飯其實唔算好大碗,但一個女仔係會食剩嘅份量而我一見到餐牌有明太子雞翼就心心眼😍本人好鍾意食雞翼!而明太子雞翼比雞翼更好食!無得輸!雖然上菜時有點失望因為比我預期細隻 不過因為有好大碗飯(最後有食剩)、中華沙律、鰻魚醬,所以都夠晒飽! 明太子饟落雞翼到真係好好味,明太子帶有少少辣,口感好,雞翼又整到好香。白飯有得跟饅魚汁配埋可樂都只係$50👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻可以再來!
我同朋友誤打誤撞見到呢間小店
有張「黃店證書」
裡面都有張poster
枱面仲放咗選民登記表格