2011-08-16
7月份唔知係咪無乜人擺酒,所以酒樓都要推出d特價套餐~~12人$1988。(如果有X豐銀行信用卡,可享有折扣),所以真係好抵食。1)上湯焗加拿大龍蝦(伊麵底) - 雖然龍蝦唔係d勁大隻size龍蝦,但師傅煮得好鮮味~~2)茶樹菰炒腐卷 - 唔知點解LI 碟係朋友中勁讚之作,煮得好清甜3)貴妃花枝圓 - 有心之作,師傅好細心將D餡料攪醉,再用皮薄薄包住,賣相一流...裏面有少少沙律醬架4)海皇冬瓜盅或海皇冬茸羹 - 本人當天選擇了海皇冬瓜盅,因為見到桌桌都係食冬瓜盅,所以跟人一樣,好彩無令我失望5)原隻鮮鮑扣花菰 - 鮑魚雖然細,不過咁既價錢都有鮑魚食,OK啦6)龍川湯泡桂魚球 - 可能食都尾段,大家都好飽了~~條魚無乜人食,但我飲過D湯,同食左少少魚肉,係好鮮味,正~7)大埔鹽香雞 - 無乜雪味,已經心滿已足8)客家蒸芥胆 - 芥菜本人一向小吃,但都試了一口,味道OK9)鮑汁荷葉飯 - 因為朋友個個都飽到食唔落,我將一半拎走,昨為第二日既午餐,味道依然可以~~10)海底椰銀耳露 - 女仕平時最愛既糖水,當晚竟然連男仕都要添加一碗,可想味道如何,哈哈整體當晚菜色到令我及朋友滿意,服務尚可
7)大埔鹽香雞 - 無乜雪味,已經心滿已足
整體當晚菜色到令我及朋友滿意,服務尚可,可能星期五晚關係,客人數量都唔少,所以上菜時間比較慢,但員工服務態度良好,