2019-08-21
太子警署後面嗰條街有好多間坐得舒舒服服俾人嘅感覺好休閒嘅Cafe,今次就睇中左hami harmony裏面寧靜舒適嘅感覺,食咗餐好優哉游哉嘅晚餐。醬燒七味特級牛脷$65燒到異常香口但係牛脷嘅肉質仲保持好鬆軟,相對地少啲汁但係又有啲似鬆軟版嘅牛肉乾,食落有另外一番風味,加上每一個牛脷都好大塊,而且調味又啱啱好,小小辣好香口。車打芝士蔥餅$68呢個真係好彩有叫到,大大件相當抵食,而且又整得好好味,個餅煎得好酥脆,好似餅乾咁樣,脆卜卜但係裏面夾着啲軟綿綿嘅芝士,好有口感,最緊要芝士夠多,睇住啲芝士吱出嚟真係好治癒。煙三文魚飛魚子意大利飯$128估唔到用咗咁多煙三文魚,整到成朵花咁樣好好睇,視覺一流,感覺好高級,意大利飯煮到軟硬啱啱好,吸到個汁之餘又唔會話太腍,最欣賞佢喺裏面加咗好多洋蔥同埋芝士,令到成個調味好出,但係感覺天然。如果唔係個friend叫咗杯酒,今餐應該$300就買到單,非常之抵食。
醬燒七味特級牛脷$65
車打芝士蔥餅$68