2012-08-24 49 浏览
之前有一次, 几个朋友渣车出去食晚饭, 黎黎去去都唔知去边食好, 最后泊左车喺油麻地.有个朋友话见到一间粥火㶽, 就系黎间好功夫.去左一段时间, 食品价目都唔系记得好清楚, 不过埋单个个食得饱, 每人大约夹40至50蚊左右.粥底几好, 食到咁上下仲可以加, 野食算唔错, 不过其实都系放落去个粥道生滚, 几特别.另外我地都叫左碟炸两, 碟炸两唔算热, 但系条油炸鬼就脆既, 有少少古怪, 但系都过关啦.食到最后, 我地都有一人一碗粥咁食, 个粥因为滚过好多料, 都几好味, 不过如果要咁食, 大家记得用公筷 黎间野最差系比较迫, 环境唔系咁好. 野食同价钱算合格.

有个朋友话见到一间粥火㶽, 就系黎间好功夫.

黎间野最差系比较迫, 环境唔系咁好. 野食同价钱算合格.
题外话/补充资料: 有次想同个朋友再去试下, 但系揾黎揾去都揾唔到. 唔睇OPEN RICE都唔知黎间野结左业, 因为我介绍过朋友去食, 佢地一家大细都觉得食完几满意. 睇到结左业, 觉得真系有少少可惜. 虽然唔大间, 有啲迫, 但系我觉得几个朋友去食几过隐.
2012-02-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 粥火㶽