2023-05-10
1984 浏览
今日去咗創興廣場~牛站~食台式火鍋放題,旺角呢間分店新開兩個禮拜左右咋。餐廳企理,寬敞舒適,之前食過尖沙咀分店, 呢度嘅自助區比尖沙咀店大,選擇更多。👍坐低揀咗湯底先,湯底有9種選擇,秘製麻辣鍋、蕃茄豬骨、椰子雞、花膠竹絲雞、雪梨蘋果豬骨、冬瓜瑤柱豬骨、藥膳雞,我揀咗胡椒豬肚鍋。 湯底超香濃,胡椒味重,嘢食唔洗點調味料都夠哂好味。揀咗中間價錢嘅套餐,SRF美國極黑和牛。呢個套餐牛豬羊雞都有,仲有海鮮。QR Code 點到嘅配料同自助區嘅配料,加加埋埋粗略估計有成六七十款,我梗係試唔曬,我主力食👇🌟牛肩胛片都好味,我主力勁食SRF美國極黑和牛片🤣厚薄適中,肉香肉嫩。🌟沙白超鮮甜,脹卜卜,食咗無數粒。🌟 彈牙新鮮嘅海蝦🌟 麻麻香香彈牙嘅麻辣小龍蝦。🌟 唔會淥到縮曬水嘅日本帆立貝👍🌟 白鱔片,至愛,好嫩滑。🌟 多款少見嘅蔬菜,維持正常凝血功能嘅冰菜、有高纖維嘅羽衣甘藍同增強免疫力嘅芫茜,樣樣都新鮮。🌟 呢度飲品都好吸引,出面馬要幾十蚊杯嘅珍珠奶茶、清酒、梅酒、啤酒等,仲有清新解膩的冷泡茶、花茶。🌟 最後點少得甜品,試咗香滑軟雪糕、三色芋圓, 仲一款綠色包裝既焦糖咖啡雪條都好好味。
揀咗中間價錢嘅套餐,SRF美國極黑和牛。
🌟沙白超鮮甜,脹卜卜,食咗無數粒。
🌟 彈牙新鮮嘅海蝦
🌟 麻麻香香彈牙嘅麻辣小龍蝦。
🌟 唔會淥到縮曬水嘅日本帆立貝👍
🌟 白鱔片,至愛,好嫩滑。
🌟 多款少見嘅蔬菜,維持正常凝血功能嘅冰菜、
有高纖維嘅羽衣甘藍同增強免疫力嘅芫茜,樣樣都新鮮。