2019-09-26 31 浏览
🐷🐷🐷🐷▪️原條蒲燒鰻魚飯 ($139)原條鰻魚份量夠晒誠意,肉厚皮薄,食落口勁有滿足感💆🏻‍♀️ 鰻魚燒得剛好,外皮淋上鹹香並重既醬汁,係幾惹味下😚 上面加埋一絲絲嘅紫菜同溫泉蛋,令個飯更加香口。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️滷牛腱 ($48)依個小菜係咁多樣入面最出色既,牛腱煮得肉質鬆軟入味,肉筋比例剛好,唔會覺得乾或者肥膩。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️鹽酥雞 ($38)鹽酥雞嘅表現不過不失,炸粉唔會過厚,即叫即炸,熱辣辣上碟。味道上都滿足到我地咁重口味嘅食客😆〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️▪️烤台灣香腸 ($32)台灣香腸嘅特色係外皮非常香脆可口,內裏嘅餡味道有啲似豬肉丸,第一次食真係幾特別!〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️▪️蔥油雞肉乾拌麵 ($79)呢個乾拌麵嘅表現就麻麻哋啦,雞肉絲嘅份量並唔多,而且撈完之後味道有啲淡,對我而言就一般吸引,但平時飲食比較清淡嘅朋友應該好鐘意!〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️▪️芋圓仙草凍 ($38)芋圓同埋仙草凍嘅份量十足,仙草凍冰涼清香,芋圓有咬口彈牙,夜晚可以嚟食個甜品😆〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️▪️蘆薈桂花
🐷🐷🐷🐷
▪️原條蒲燒鰻魚飯 ($139)

▪️滷牛腱 ($48)

▪️鹽酥雞 ($38)

▪️烤台灣香腸 ($32)

▪️蔥油雞肉乾拌麵 ($79)

▪️芋圓仙草凍 ($38)

▪️蘆薈桂花雪梨茶 ($24)
都係一樣行清香既路線,三種味道都品嚐得到,係好特別既飲料!

🔸Overall ($398)

📍一起食堂 (中環)
中環域多利皇后街2號地舖