2023-07-27 3041 浏览
台湾边炉最吸引人既就系啲药膳汤底 同港式完全吾同 冇咁单调 而老锅都系其中一间出名既台式火锅店🤪餐厅换左装修 感觉更台湾 仲有天灯玩 比大家打卡📸今次佢地做紧个午市二人套餐 都几抵食👍🏻Lunch 2人餐 $299汤底四选一 我地简左美人锅有几多药材 例如杞子 党参 准山 桂圆 红枣 重点系有好多桃胶 系女士养颜恩物 不愧系美人锅👰🏻‍♀️入面仲有完只开边乌鸡 煲煲下啲鸡肉开始好林 髀位同鸡翼几嫩滑 另外又有啲冬菇片汤底味道balance得几好 虽然咁多药材 但吾会苦 难入口 渌野食之前我地仲饮左成碗汤先🤭🔸️ 雪花肥牛🐮其实有猪牛鸡简 但打边炉紧系食牛肉啦肥牛油分适中 渌几下就食得 食落完全吾嚡🔸️ 丸饺拼盘🍢有墨鱼丸 猪肉丸 鱼皮饺 蛋饺蛋饺咬落去有啲肉汁流出黎 几惊喜墨鱼丸都好足料 味道几浓 又有啲墨鱼肉咬下 几有口感🔸️ 五彩鲜蔬盘🥬有娃娃菜 生菜 冬菇 金菇菜咁靓既汤底一定系渌几条菜食下 健康啲又令菜索到啲汤汁🔸️ 米线🥢主食有两款简 饭or米线 酱料区方面都好齐全 有酱油 沙茶酱 蒜蓉汁 炸蒜 葱 辣椒等等 💭$299/2个人 食到正宗台式边炉 又有牛肉同其他配菜食 都几抵食 加些小

餐厅换左装修 感觉更台湾 仲有天灯玩 比大家打卡📸

五彩鲜蔬盘

🔸️ 米线🥢
主食有两款简 饭or米线

💭
$299/2个人 食到正宗台式边炉 又有牛肉同其他配菜食 都几抵食 加些小钱仲有其他台式饮品 咁就更台湾风味🥰
二人餐
美人锅