2024-10-11
近日到訪屯門小胖台灣麵餐廳, 試咗幾款招牌菜, 整體感覺非常滿意, 而且啲嘢相當抵食!首先係半筋半肉紅燒牛肉麵, 湯底濃郁, 仲有野菜蕃茄味, 真係有回憶中台灣食過嘅好味道~ 牛肉軟腍, 筋嘅部分都煮得好入味, 口感豐富! 麵條係彈牙嘅質感, 吸收咗湯汁嘅精華, 食落好舒爽, 每一口都充滿香氣~至於乾撈麵嘅麵質就更出色, 試咗藤椒豬扒干撈麵, 食落超惹味帶辣🤪 豬扒調味又幾好, 成碗麵充滿藤椒嘅香氣, 帶麻辣嘅感覺, 配奶茶食就啱晒😆小食都好多揀大腸麵線都有得叫過下口癮啦~飲品方面都有好多選擇, 珍珠烏龍奶茶好飲~ 真係飲到幾濃郁嘅茶香, 珍珠Q彈有咬口香黑糖味唔膠~ 然後連手打檸檬茶都有得嗌, 清新解渴~小胖都係主打抵食親民台灣味嘅很不錯選擇, 推薦俾所有喜歡臺灣美食嘅朋友~
小食都好多揀大腸麵線都有得叫過下口癮啦~