2019-08-25 457 浏览
夜晚晚想食蒸饭同点心,会第1时间谂起唐记,外卖返去睇住电视食一盅两件,真系一流。佢地每日都有一款特价蒸饭,22蚊一盅非常抵食,今日系北菇鸡饭,紧系要买黎食吓啦。虽然系特价,但份量都唔少,成盒满晒。蒸饭最紧要系落鼓油,佢地个蒸饭鼓油劲好味,而鸡件都好嫩滑,仲有配菜跟埋,一d都冇吗夫。我仲试埋佢新出嘅猪软骨饭,饭同𩠌分开上,唔使d汁渗晒落d饭果度,猪软骨炆得好入味好淋,d汁好浓郁,最啱攞黎捞饭食,非常好食惹味。叫咗款怀旧点心鹌鹑蛋烧卖,而家好少地方有得食,一碟3大粒,都非常足料,烧卖d猪肉都好有口感,仲大大粒鹌鹑蛋喺烧卖上面,好好食。葱油饼-煎得好香脆,有大量葱花,d葱好香好惹味,买果时热辣辣,好好食,15蚊有3件好抵食。佢地有新出品就系阿华田奶茶同流心阿华田包,啱晒小朋友食,个包咬开d阿华田酱流晒出黎,有好浓嘅阿华田味酱,个包唔系普通白色果d中式包,佢系有阿华田味,呢个包好有特色。而阿华田奶茶都几好饮,估唔到阿华田同奶茶都好match,好好饮。

外卖自取