2020-03-04 1828 浏览
从朋友介绍得知鸿星而家有一个外卖套餐,如果自己去攞,更有自取外卖㗎,于是想去试吓,去到叫咗外卖套餐等左一阵好快有得攞,而且仲系热辣辣嘅添今日嘅滋润靓汤系西洋菜汤,西洋菜汤里面嘅汤渣非常多,放埋一碗竟然有一碗满,非常足料,冬天饮多啲滋润汤水对身体都好啲,真系好耐冇饮过住家靓汤而我哋仲可以拣一款烧味, 烧味亦都可以任选一款,我哋拣咗烧味拼盘,烧味拼盘系叉烧、烧肉、椒盐豆腐组成,叉烧好多蜜汁,而烧肉虽然攞到返屋企个烧肉皮冇咁脆,但依然非常香口,唔错另外小菜我哋拣咗干锅茶山菌豚肉,豚友嘅油脂分布平衡,而且肉质好嫩,再加埋山菌,真系足够将成碗饭食晒,而且呢一个𩠌唔油腻,大人小朋友都啱食另外呢个套餐更配白饭,真系连白饭都悭返唔使自己煮,真系非常方便卫生