2024-01-22 447 浏览
喺荔枝角D2 Place TWO嘅友利冰室x勿当奴,我哋今日食咗佢哋嘅火锅套餐,好岩两个人一齐食。呢个套餐有三款锅底可以拣,有古法双冬牛腩煲、花胶云吞鸡煲同药膳花胶鸡煲,全部都好吸引,我就拣咗药膳花胶鸡煲。药膳花胶鸡煲入面最少有半只鸡,好滑,而且好有药膳味,汤底都好浓郁。仲有每日新鲜蔬菜拼盘,已经有生菜、油麦菜、娃娃菜同金菇。仲有台湾肉丸同午餐肉,啖啖都好弹牙。佢仲包埋一份滑身嘅日本豆腐,餐厅入面嘅士多都有得卖。套餐仲有超脆嘅鱼皮,发现佢哋嘅食材大部份都系外国入口。最正嘅系呢个套餐仲包埋雪柜饮品任饮,选择都好多,至少有两款绿茶同各款汽水等等。食到已经好饱,原来仲包埋每位一份甜品!有好多唔同味道嘅Movenpick同日本雪糕拣,我就拣咗咖啡同绿茶口味。最后,我哋仲追加咗一个乌冬,因为乌冬吸咗汤底真系好正。当然仲可以加返其他肉类产品啦,不过今日已经食得好饱,下次再试啦。走之前,见到佢哋而家冬季有急冻羊腩煲卖,同埋其他急冻嘅产品,可以去佢哋官网买,下次要试下啦。