2019-10-27
秋風起~又係時候去滾一滾,去熊貓的悅來坊相中呢間牛之鍋,妹夫食過介紹去食,有信心保證,地方闊落,四人卡位再加張小枱放食物,唔怕唔夠位迫迫夾夾~除打邊爐外,壽司丶刺身丶炸物串燒應有盡有⋯浦坐低已經馬不停蹄咁點嘢食,我地先揀咗個芫荽皮蛋湯底,火爐梗小不了肥牛啦~呢度有美國牛肉同極上有肉,仲有羊肩肉同豚肉添,海鮮丶特色丸類丶鴨血丶餃子一應俱全,眼花撩亂。揀完火鍋配料,就梗係食下熱食同刺身制下個五臧先,雞軟骨丶炸魚墨魚餅丶雞泡魚干丶燒蟹蓋丶燒日本薯仔排排上桌,熱辣辣,夠香脆,又酥軟,再來刺身,肥美鮮嫩,仲件件都有返咁上下厚度,又幸福又滿足,不消一會,湯底已經起哄,係時候要滾了,肥牛可分大小碟叫,紅卜卜,油脂分布平均,牛香四溢,海蝦又新鮮又大隻,鮮甜美味,丸類除有普遍款,亦有特色類,如炙燒芝心包,芝士爆出,小心燙口呀~粟米流心丸,味道像粟米羹,幾得意下食完一輪後,係時候走動走動,行去時蔬自助吧,除有蔬菜類外,仲有姑菌丶芋絲丶麵食紅薯粉和豆品食物⋯多不勝數。每款拎一件都裝滿我地兩個兜兜食到八八九九之時,又係另一個胃出動的時候,佢地呢度D甜品係即叫即制,而且有別外面D放題款式,CP值高~有芭菲丶新地
揀完火鍋配料,就梗係食下熱食同刺身制下個五臧先,雞軟骨丶炸魚墨魚餅丶雞泡魚干丶燒蟹蓋丶燒日本薯仔排排上桌,熱辣辣,夠香脆,又酥軟,再來刺身,肥美鮮嫩,仲件件都有返咁上下厚度,又幸福又滿足,不消一會,湯底已經起哄,係時候要滾了,肥牛可分大小碟叫,紅卜卜,油脂分布平均,牛香四溢,海蝦又新鮮又大隻,鮮甜美味,丸類除有普遍款,亦有特色類,如炙燒芝心包,芝士爆出,小心燙口呀~粟米流心丸,味道像粟米羹,幾得意下食完一輪後,係時候走動走動,行去時蔬自助吧,除有蔬菜類外,仲有姑菌丶芋絲丶麵食紅薯粉和豆品食物⋯多不勝數。每款拎一件都裝滿我地兩個兜兜食到八八九九之時,又係另一個胃出動的時候,佢地呢度D甜品係即叫即制,而且有別外面D放題款式,CP值高~有芭菲丶新地丶軟雪糕丶慕絲丶窩夫丶中式甜品,仲有較少有嘅芒果糯米飯同埋榴槤班㦸,當中榴槤班戟同埋軟雪糕窩夫係必食之選。妹夫果然無介紹錯