今日因为公司有活喺荃湾 所以全体提早放工 难得早放 就同左另一同事去呢区揾野食~~~ 同事系大胃王 佢痴线地话想打边炉+放题+甜品但最痴线系真系有餐厅可以fulfil 晒呢三样野!?!?间餐厅叫牛之锅 位置喺悦来酒店附近,但我地最尾发现其实系近大窝口啲!我地晨咁早六点就到,店员叫我地先点汤底 之后再慢慢叫野食~我就叫左椰子汤底,椰子清清地唔错 跟住就到火锅配料:之后第一件事就梗系要食肉啦!佢有四款肉类任食份量仲有得拣细碟/大碟美国极上牛肉 零脂肪 薄薄一片一渌就熟美国肥牛最啱我朋友 半肥瘦 纽西兰羊肩肉唔膻豚肉我地都唔太好 无试到 之后就系我最爱既海鲜: 蚝,虾, 青口 都好新鲜 正~~再黎有啲丸类 但因为我地想试多啲放题𠮶边既野 所以丸类几乎无点过 但基本牛猪墨丸芝士都有 丸友们放心 菜呀菇菌面都可以自己喺自助bar度攞,都好多野拣 火锅部分停一停 我地就跳番去放题部分刺身是必点项目吧~三文鱼厚切 、带子鲜甜 甜虾肉质有咬口 全部满意!之后到烧物环节 隆重推荐呢条鸡泡鱼干 佢系即整 热辣辣超好食!!! 仲有第二推荐有芝士焗蟹盖,味道好香,蟹盖酿左洋葱芝士蟹肉 好惹味 不得了已食左好多

但最痴线系真系有餐厅可以fulfil 晒呢三样野!?!?

我地晨咁早六点就到,店员叫我地先点汤底 之后再慢慢叫野食~

我就叫左椰子汤底,椰子清清地唔错
跟住就到火锅配料:

美国极上牛肉 零脂肪 薄薄一片一渌就熟
美国肥牛最啱我朋友 半肥瘦

纽西兰羊肩肉唔膻
豚肉我地都唔太好 无试到

之后就系我最爱既海鲜: 蚝,虾, 青口
都好新鲜 正~~

菜呀菇菌面都可以自己喺自助bar度攞,
都好多野拣

火锅部分停一停 我地就跳番去放题部分

不得了已食左好多野 时间关系加速入最尾甜品环节! 因为呢个环节系有史以来我食过咁多放题餐厅中最劲既甜品环节

我地都只系试到四样 但全部都好好味!
珍珠伯爵茶奶冻 earl grey 奶味超浓 唔会太苦 加埋珍珠就系我既最爱
芋圆仙草 呢个都好好 份量少少可以浅尝
杨枝甘露 同榴梿班戟 朋友话味道都好 推荐!
  • 珍珠earlgrey奶冻