2019-08-21 1133 浏览
朋友一向钟意打边炉,佢上次去食一间火锅放题,够钟还枱都话未食饱,哈哈,今晚就同佢黎德兴食,德兴系无限时,食到收舖都得㗎。成人$199一位,任饮任食仲包一客movenpick雪糕,抵!饮品都几多唔常见嘅选择,但就无无糖饮品,有需要嘅都可以要求开壶茶嘅。汤底又系好多款拣,连鸡煲都有,但两个人怕太饱食唔到火锅,就要左清汤并麻辣汤。清汤几鲜味,麻辣汤好重花椒八角味,唔算太辣,个人觉得呢个辣度打边炉刚刚好,太辣会失去味觉,哈哈。酱料也有不少款,重要系有我喜欢的麻酱同芫荽。自助bar有炸鱼皮,响铃卷等。点的火锅料完全无漏单,点三份就真的来三份。肥牛都几靓㗎自助bar仲有蔬菜,杂菌,丸,肠等,至正有莲藕片同鲜淮山片,大量encore!肥牛有分几款,牛肉眼同心腹肉都正。麻辣汤底配羊肉卷劲正,又系大量encore!打边炉甜品~水晶奶皇包,可惜未渌已经爆皮,小心旧奶皇馅跌左,哈哈。熟左后,用咸汤底整熟佢都无怪㖞,甜甜咸咸几得意。最后就系雪糕啦,有朱古力同奶冻味拣,我同朋友都要左朱古力口味,雪到好冻呀~食左三个几钟,边食边吹水完全无压力,唔使怕赶住还枱。

酱料也有不少款,重要系有我喜欢的麻酱同芫荽。
自助bar有炸鱼皮,响铃卷等。
点的火锅料完全无漏单,点三份就真的来三份。
肥牛都几靓㗎
肥牛有分几款,牛肉眼同心腹肉都正。
麻辣汤底配羊肉卷劲正,又系大量encore!
熟左后,用咸汤底整熟佢都无怪㖞,甜甜咸咸几得意。

食左三个几钟,边食边吹水完全无压力,唔使怕赶住还枱。
2019-08-14
庆祝纪念