2019-10-06 879 浏览
«打工仔食记 3 -  Ever Green»食店: Ever Green食品:  自选细沙律($38)虽然系happy Friday 但因为返工前食左个早餐 所以食晏都唔咪觉得好肚饿 再加上天气好好又热 所以决定揾下有冇沙律食下 结果来左东广场既《Ever Green》东广场经过约2年时间 已经发展成一个小店food court格局 每到食晏既时间都人头涌涌 好多小店原本只系外卖店 到食晏时间都会开几张枱出来方便客人讲返《Ever Green》 其实拣呢间小店最大既原因系性价比高 因为小店每天都有1x款沙律/菜供客人选择 最抵赞系仲可以选细沙律(自选3款 $38)或大沙律(自选5款 $58)如果你系健身人士 仲可以另加烤鸡肉($16)今次我就试左自选细沙律 拣左 红菜头+南瓜+地中海小米沙律 味道方面绝对系中上 特别系南瓜系配左柚子汁 味道更清新 唔会食食下南瓜有济既感觉 小编认为女士食细沙律都一定够饱注1. 由于系food court形式 所以小店系同另外一间台式食店share坐位 食晏去加要自己揾位 所以如果想坐得舒服d 可能外卖比较好2. 小店每天都有2-3款鲜榨果汁供选择
«打工仔食记 3 -  Ever Green»
食店: Ever Green
食品:  自选细沙律($38)

2. 小店每天都有2-3款鲜榨果汁供选择
红菜头南瓜地中海小米沙律