2022-12-09
被甜品相片吸引來吃,粉紅色鋪子,裝修比較少女風格,所以大部分是女性客人。今次平日午餐來試,一點半後唔多人,不用等位,有午餐供應,有麪有飯有pizza 選擇,帶小朋友來吃很適合,而且員工見有小朋友就自動波預備粉紅色B B櫈和膠餐具,而且很有禮貌呢,讃!午餐有湯,有甜品,有餐飲,都係百幾元左右。去骨海南雞西班牙式燉飯$128 份量唔少,似濕濕哋的番茄飯,雞也很滑,小朋友也愛吃,重有新鮮沙律菜;黑豚扒伴蘋果蓉,$128 好厚身,都唔錯;最貴的澳洲黑安格斯牛側腹扒伴薯條,$168 反而牛有啲韌;全部餐湯也是磨菇湯,好香好飲。果茶不用另外加錢,都夠大杯。壓軸就係招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及巨型棉花糖,我覺得呢個雖然要$105都值得,拎出嚟個賣相已經嘩一聲,大過個頭😱棉花糖有粉藍色同埋粉紅色選擇,不過顏色都只係表面嗰層棉花糖,入邊嘅棉花糖都係白色的,食咗個棉花糖就可以睇到入邊嘅雜果,全部都好清甜,仲有窩夫同埋蛋糕,重配上蜜糖呢!份量足夠四人分享👍🏻我的食後總結:價錢中位,食物都唔差,甜品好🉐️,啱晒打卡,值得幫襯。
黑豚扒伴蘋果蓉,$128 好厚身,都唔錯;
最貴的澳洲黑安格斯牛側腹扒伴薯條,$168 反而牛有啲韌;
全部餐湯也是磨菇湯,好香好飲。
果茶不用另外加錢,都夠大杯。
招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖
黑安格斯牛側腹扒