2021-11-07
XXG今日帶大家慢活人生☺️ 素食🥗 x 良心💛 x 打卡📸☕️ 試問呢個combo有幾多⁉️▪️8/10▫️<< 黑松露醬大啡菇牛堡配牛油果沙律 >> $158 漢堡包皮選用巨size竹炭貝果🥯 口感非常煙韌😋 夾住大啡菇+素漢堡扒 淋上黑松露沙律醬😍 松露味重 味道好濃郁‼️沙律菜轉用日式沙律醋調味 中和膩感👍🏻▪️7.5/10▫️<< 綜合水果奇亞籽果昔燕麥碗 >> $98 低糖Yogurt口感棉滑 配上酥脆燕麥片及大量奇亞籽 口感豐富🤩 藍梅、香蕉🍌等水果帶出果甜味 甜度剛好🥰 好大碗 健康得嚟又飽肚🤰🏼▪️7.5/10▫️<< Avocado Smoothie >> $50 好rich‼️薄荷葉增添清新嘅感覺🌱 飲落似奶昔代餐 有粒粒牛油果肉🥑 比普通果昔更濃厚💯 如果甜少少就perfect😳▪️7.5/10▫️<< Espresso Tonic >> $50 咖啡酸質較重 果香濃郁🍒 湯力水中和齋啡嘅苦澀味☕️ 豆味更甘香 口感偏爽😋 🌿餐廳分開咗點餐同用餐兩個鋪位 以木系為
🌿餐廳分開咗點餐同用餐兩個鋪位 以木系為主 有日式感覺🇯🇵 用餐鋪面更有大量芒草、乾花等裝潢 加上超Ig-able嘅千秋同窗口位 打卡都打到傻😻📸
🐽餐廳雖然係純素 但選擇唔少 味道方面唔馬虎👍🏻 擺盤好精緻 好值得來打卡📸 純素嘅朋友更加唔可以錯過 田園風格加上自助式設計 可以成個下午都冇人騷擾 慢活人生👣