2009-06-19 256 浏览
我的飯堂----紅茶館紅茶館,一直以來,對這店子的印象是冷冰冰,經過都不會入,但係一次之後,令我改觀,坐下,侍應招呼周周,點餐後,食物送上,熱騰騰,我在這裡,可以花掉一個下午,沒有繁忙,沒有催趕,所以由鴨脷洲一直支持到紅磡,容我作個小推介:1.咸豬手拼肉腸本人不二之選,由司華力腸轉至牛肉腸我都係最捧場,食過你就知2.醬燒豬仔骨燒既程度剛剛好,而且入味3.彩虹魚唔係我點的,朋友仔話超正喎4.炸魚薯條&餃子雞翼被我譽為紅茶館金牌小食,正5.肉眼扒肉腍,有口感,唔識形容在餐廳申請成為VIP可享有875折優惠,我早已申請左,而且另一面的地下VIP ROOM,可以預訂作私人用途,可以打牌添,當然會有最低消費,我都BOOK過,除返每人百鬆蚊,抵玩不過有點失望同改善既地方,就係以前0係鴨脷洲有酥皮湯飲,宜家既餐牌上已經無左,仲要無左好耐添,希望紅茶館可考慮加返;第二,地下VIP ROOM個冷氣真係好曳&弱,就算校到最凍,依然唔掂,職員都好用心調校,但都唔得,可能係個罩擋實哂掛,希望佢地諗諗辦法,因為我再想BOOK呢度玩,但如果咁熱就咪攪就係因為紅茶館既服務同美食,宜家已經成為我既飲堂,值得我介紹比我
我的飯堂----紅茶館

紅茶館,一直以來,對這店子的印象是冷冰冰,
經過都不會入,但係一次之後,令我改觀,
坐下,侍應招呼周周,點餐後,食物送上,熱騰騰,
我在這裡,可以花掉一個下午,沒有繁忙,
沒有催趕,所以由鴨脷洲一直支持到紅磡,
容我作個小推介:

1.咸豬手拼肉腸
本人不二之選,由司華力腸轉至牛肉腸
我都係最捧場,食過你就知
2.醬燒豬仔骨
燒既程度剛剛好,而且入味
3.彩虹魚
唔係我點的,朋友仔話超正喎
4.炸魚薯條&餃子雞翼
被我譽為紅茶館金牌小食,正
5.肉眼扒
肉腍,有口感,唔識形容

在餐廳申請成為VIP可享有875折優惠,
我早已申請左,而且另一面的地下VIP ROOM,
可以預訂作私人用途,可以打牌添,當然會有最低消費,
我都BOOK過,除返每人百鬆蚊,抵玩

不過有點失望同改善既地方,就係以前0係鴨脷洲有酥皮湯飲,
依然唔掂,職員都好用心調校,但都唔得,可能係個罩擋實哂掛,

就係因為紅茶館既服務同美食,宜家已經成為我既飲堂,
值得我介紹比我既朋友,而我0係朋友心目中既推介都唔會差得去邊,
所以約朋友時,我會話:〔今晚7.30,飯堂等〕
咸豬手拼肉腸