[b]第一次用團購方式買了habitu的券($150可買值三佰元券)!第一次去享用晚餐!慶祝我和太太的週年紀念!其實事前巳上網搜查,見過menu有我太太(她茹素的)適合的食品及見環境也ok喎!於是就訂檯!可是現場略有出入,空間感幾大,檯與檯有距離的,檯上也放置小洋蠟,帶點浪漫?又全不是喎,因我倆的檯好似求其安放,又近吧檯,侍應冇行動就企在那兒!點談心呢?檯又略嫌細,我倆坐四人位也是剛好!可能預上菜遂一樣一樣上啦!我倆點了一客西西里車厘茄湯($48),雅枝竹沙律($58)、什菌磨菇飯($92)、煙三文魚扁意粉(約$108)共四道菜共享!西西里蕃茄湯幾濃味!也欣賞他們盛湯的玻璃器皿幾特別!雅枝竹沙津就不太欣賞、可能不慣吃意式沙津!D醬(他們自家用橄欖油溝唔知咩醬-好似鼓油咁色!影響太太對'雅枝竹'的期望!什菌磨菇飯上場就亳不吸引,白色大碟令飯變得小小團咁!以為會不飽肚,影響食慾!不過吃落又津津有味!d飯粒幾肥美!唔知咩米?還真可以令你吃到飽咁!我的三文魚意粉就油麻地了,上檯已吸引不到我望多兩眼,吃下好似食蝦乾咁?!總之吃了及坐了近一小時就閃!唔閃想和企在附近的待應們四目交投咩?no 啦!雖

我倆點了一客西西里車厘茄湯($48),雅枝竹沙律($58)、什菌磨菇飯($92)、煙三文魚扁意粉(約$108)共四道菜共享!西西里蕃茄湯幾濃味!也欣賞他們盛湯的玻璃器皿幾特別!雅枝竹沙津就不太欣賞、可能不慣吃意式沙津!D醬(他們自家用橄欖油溝唔知咩醬-好似鼓油咁色!影響太太對'雅枝竹'的期望!什菌磨菇飯上場就亳不吸引,白色大碟令飯變得小小團咁!以為會不飽肚,影響食慾!不過吃落又津津有味!d飯粒幾肥美!唔知咩米?還真可以令你吃到飽咁!我的三文魚意粉就油麻地了,上檯已吸引不到我望多兩眼,吃下好似食蝦乾咁?!總之吃了及坐了近一小時就閃!唔閃想和企在附近的待應們四目交投咩?no 啦!雖然他們好nice,但整體我們接受唔到囉!1.環境不統一:浪漫又唔係,casual又唔係(因價錢算中價的)愛侶談心又唔多方便,求婚ok因有空間俾你跪低!傾生意又嫌檯細(保險agent一定唔like,除非去長檯,但面對面又唔掂呀)2食物上檯整体不吸引:令人提不起勁!3.洗手間恐怕要離開用g.o.d那兒?因唔見有!(我太太最愛拜訪洗手間亦拒絕去)約$300吃一小時!我碟意粉算好辛苦才吃完,但我吃不飽囉!仲俾太太笑!下次就算幫襯我會揀別的分店再試再看有冇平反的空間!但佢的格局似乎做party包場多d!莫非我諗多咗!唉!
正好味的
醬汁不喜歡:溝到似豉油!我接受唔到囉!
唔似有三文魚!賣相麻麻好似配給咁!令我唔想望住佢!成舊水㗎!
正:吃落才好味,賣相麻麻
門口menu!入去你就知!
唔知點解d女人見到洋蠟就興奮?蠟光晚餐?咪住!上菜就拿走的!
2010-08-16
庆祝纪念