2021-04-02 23617 浏览
武汉肺炎继续肆虐,冇得去旅行,d假都冇用, 唯有平时放咗佢, 去吓行山,massage, 食饭啦。。。。 武汉肺炎你快d走返去武汉啦, 全地球人都系无辜架,你唔好再出嚟害人啦。。。话说打边炉一向都系我地嘅comfort food, 而家冇得去X大人, 我地唯有发挖过第二间啦。。。 咁啱见到个youtuber去咗呢间嘢食, 好吸引, 等我地去试吓先~ 7 点前离坐仲再平d, 我地横掂放假, 就食个早边炉啦 一去到, 见到都几多人, 估唔到平日咁早都有咁多枱客,如果去食真系要book位 (好彩我地有book).坐低就拣set, 差𠮶少少,我地食贵少少个set, 拣咗个牡蛎汤底, 好快就上两盘牛肉俾我地, d牛望落好靓, 都好大盘,我地实食唔晒, 所以叫佢拎走一盘,唔好嘥嘢。。。。 最后发现我真系好英明,因为佢真系太多其他嘢食.我地出去拎调味同嘢饮, 佢真系痴线,连d酒都任饮。。。。 d韩国烧酒几十蚊支都任你饮, 嘢饮又有好多choice, 连菠萝汁同芒果汁都有。 由于呢排食得太多凤梨,所以我拣咗芒果汁嚟饮, 入面好多芒果肉, 同埋我发现。。。 有得拣维他朱古力奶。。。 痴线架,

(好彩我地有book

, 同埋我发现。。。 有得拣维他朱古力奶。。。 痴线架, 个脑细系咪唔识计数架
出面实在太多嘢食, 生同熟都有,我地真系试唔晒咁多。。。。 如果要食晒, 我应该要响度食足一日, 好恐怖
. 佢scan QR code自己落单, 可以order猪肉,刺身同芝士挞呀,牛角包。。。。 佢d刺身其实ok, 不过叫咗一转,试吓就算, 因为太多其他嘢食。。。。 佢个鲍鱼好变态, 系任食,仲要系几好食,我地都叫咗两转, 我食咗4 只。。。。 个脑细应该数学攞U...... 系咪癫架, 任食。。。

跟住要讲吓佢嘅海鲜, 出去自己拎, 全部都生猛,d虾劲跳, 痴咗线,蚬类都有3 款,我唔知叫咩名,只系知道佢地叫肥美。。。。 最大只𠮶款最好食,另外两款其实都ok唔错。 个圣子仔都好肥美鲜甜。。。。 真系痴线, 呢d都任你食, d虾咁新鲜, 食落超弹牙,冇得输。。。。 平时食放题任叫𠮶d, 佢成日都嚟得慢or miss咗d海鲜or嚟得好少,呢度任你拎, 成堆倒落去, 真系过瘾好多,不过真系食得晒至好, 唔好浪费食物, 乖喇~
佢仲要好抵赞,响海鲜附近有洗手盘,拎完海鲜洗埋手,干干净净返位继续食

最后食甜品,我试咗佢个芝士挞,我自己觉得同出面排队廿蚊个𠮶d差唔多,好好食
呢餐真系好癫, d嘢食成本真系唔少嘢。。。。 佢d雪糕雪条都系任食, 好多款俾你拣, 系有贵价雪条同movenpick雪糕, 自己出买都十几廿蚊支, 个脑细系咪癫架。。。。 全部食材都唔系cheap嘢, 佢应该系short咗, 呢餐真系物超所值, 好快可以回本再食凸佢。。。。 真系人都癫呀!!!!!
我一定会再嚟架

我地最后响饱到食唔落嘅状态离开。。。。。
2021-04-01
  • 新鲜圣子仔