2010-12-05 20 浏览
友人自稱呢度常客, 我本人未去過, 一試無妨main course 方面不過不失, 不過咁嘅價錢咁嘅質素只可以話勉強可以接受出面大把呢類貨色甜品方面一個豆腐 cheese cake, 清清地算 ok一個 truffle cheese cake, 件 cake 分開幾層我唔係話佢分開幾個層次咁豐富, 係直情分開幾層餅底還餅底, 上面 moouse 定 cheese 個層又一層,再上面 topping 嘅朱古力又一層, 直情係三層分離左無論味道上, 實際 physically 都係分開左, 甩左與其話係一件 cake, 不如話係三份 dessert服務態度, 侍應愛理不理朋友告訴郭小姐上次少甜的凍檸茶太甜郭小姐一句:「係咩?」 我對郭小姐本人無乜感覺, 算到茶來了, 朋友覺得依然太甜, 郭小姐拎起杯茶, 試了一口然後向貌似主任的侍應說:「佢話太甜喎~~,我就唔覺,你試下」侍應試完話 ok, 跟住郭小姐頭也不回地講左句 :「換過杯畀佢」整個對話就響我地身邊兩呎進行, 咁算係咩態度?畀說話個客聽? 有咁嘅老闆, 難怪有咁嘅員工如果早知係咁, 你畀錢我都唔會入去食
友人自稱呢度常客, 我本人未去過, 一試無妨

main course 方面不過不失,
不過咁嘅價錢咁嘅質素只可以話勉強可以接受
出面大把呢類貨色

甜品方面一個豆腐 cheese cake, 清清地算 ok
我唔係話佢分開幾個層次咁豐富, 係直情分開幾層
再上面 topping 嘅朱古力又一層, 直情係三層分離左
與其話係一件 cake, 不如話係三份 dessert

服務態度, 侍應愛理不理
朋友告訴郭小姐上次少甜的凍檸茶太甜
郭小姐一句:「係咩?」 我對郭小姐本人無乜感覺, 算
到茶來了, 朋友覺得依然太甜, 郭小姐拎起杯茶, 試了一口

整個對話就響我地身邊兩呎進行, 咁算係咩態度?
畀說話個客聽? 有咁嘅老闆, 難怪有咁嘅員工

如果早知係咁, 你畀錢我都唔會入去食
2010-11-30