2014-07-22 3004 浏览
放假成班friend想一齐食餐饭,一系就唱k一系就食放题架喇,食放题唔使就住就住,食都食得开心d啦。讲番正题,系openrice见到呢间日满屋,睇落又唔错,决定就黎呢间试一试先,话说我都系第一次黎九龙城广场,地方都几靓下。入到去铺头即刻就见到好多名人黎食既相,我地张枱隔离就痴住细细粒…幅相,墙上仲有好多日本风味装饰,其中一个就系呢幅七福神画喇,画得好得意呀d公仔 (左边有细细粒呀)放题梗系要多d唔同既野食先正架啦,呢间日满屋点野食既纸由A排到L,我个人黎讲就觉得几足够喇。一坐得嗌番杯野饮消下暑先,我就嗌左杯绿茶消下脂先,都几大杯下,我成餐都净系嗌左一杯,不过好彩杯茶唔太甜,唔会确喉。有个friend就嗌左啤酒,我就唔饮既,不过见个样几靓影番幅相,餐厅用个杯咁装住靓系靓既,不过当成枱都系野食既时候都几阻著下。餐厅仲有另一只啤酒,个friend就话呢只就好饮过日本果只饮饮下刺身就黎lu~有海胆,青口,虾,带子,螺同蟹,虾呢就有熟虾同牡丹虾,牡丹虾好鲜甜,我一个人食左两只,带子大大粒,食落口果下超满足,海胆睇个样都几靓,食落去咸咸地甜甜地,好浓郁。呢个烧牛舌真系不得不提,有牛味,咬落去系唔u
绿茶
日本啤酒
餐厅仲有另一只啤酒,个friend就话呢只就好饮过日本果只
哈尔滨啤酒
刺身
呢个烧牛舌真系不得不提,有牛味,咬落去系唔un,食放题有好味牛舌我都真系估唔到,推介~
烧牛舌
呵呵,仲有烧蕃薯仔,我成日好钟意买黎食,见到呢间放题有点可以唔嗌呢?一个人食哂两串都未够喉,呢间烧蕃薯真系唔错,有口感又不太甜
烧蕃薯仔
有人嗌未够喉,于是就嗌左个蟹粥就食,睇个样都好咁,食落绵绵地啖啖蟹味,食放题嗌下粥都几好,冇咁济
蟹粥
仲有呢个辣酒煮蚬,唔系讲笑,都真系几辣下,成班唔食得辣既都投哂降,结果由我同另外一个friend两条友清左佢,成锅都几多只蚬,d蚬食落冇沙,甜甜地既酒味,我觉得送酒应该唔错。
辣酒煮蚬
其实仲有好多野冇影到,成班人一路吹水一路食就唔记左影,Overall黎讲都唔错既一间放题,下次gathering又可以黎呢到,仲有好多野食都未试架我!

烧牛舌
烧蕃薯仔