身为日本菜嘅fans,日本拉面算系我冇咁钟意食嘅,因为食过唔少都觉得普普通通,冇特别印象深刻🧐但系!呢间系我成日都会挂住嘅拉面🥹餐厅空间唔大,基本上我每次去都要排队🫠作为一个唔钟意排队嘅人我系愿意等😂因为真系好好食,好系我杯茶🤤-餐厅最signature嘅就系鲷白鱼汤拉面🍜,真心必食👍🏻汤底要煲八个钟超浓郁,好有鲜味💯面质同软硬度都岩岩好,一路食感觉就好似喺好香嘅鱼汤入面浸紧温泉🤣每一啖都系幸福感💓而鲷白沾面就非常igable🤣同样系超浓郁嘅豚骨鸡白汤,质地再厚D杰D,不过个人觉得沾面一般口味较重,有小小偏咸,钟意汤拉面多啲🫰🏻总括而言,我觉得十分推荐👍🏻钟意食拉面嘅一定要叫佢哋嘅汤拉面🤤系中环有呢个质素嚟讲,价钱合理,食完开心就值得啦🤣💓
鲷白鱼汤拉面
鲷沾面