火鍋店位於九龍城地鐵站附近,行5分鐘就到非常方便,火鍋店以懷舊氣氛作為主題,播緊八九十年代嘅歌,別有一番情懷! 湯底今次叫咗東甫美人鍋,個名聽落冇咩特別,但非常有驚喜,嚟到一開始見到唔少嘅桃膠同蟲草花 送係半隻雞上面,已經覺得好滋補。而湯底重有唔少花膠、乾瑤柱、竹笙,冬瓜等等嘅食材,湯底豐富濃郁得來非常矜貴,冬瓜降火,配合打邊爐啱啱好! 日本飛驒牛呢間火鍋店居然可以食到日本矜貴飛驒牛,油脂分布均勻,色澤非常好,入口肉質嫩滑,配合啖啖牛肉香味,同油脂喺口入邊慢慢滲出來,唔需要點豉油已經非常好食! 時令海鮮拼盤海鮮拼盤算幾抵,而且海鮮新鮮,可以一次過試晒幾樣野,鮑魚入口柔軟,肉質細膩,聖子比想像中厚肉! 蝦入口彈牙! 鍾意食海鮮嘅朋友千祈唔好錯過!

湯底

日本飛驒牛