2024-03-29 556 浏览
去完海洋公园,朋友带我嚟到黄竹坑站嘅皇后饭店,餐厅装潢以木系风格为主,环境阔落,虽然系平日夜晚,但都好多人,适合一家大细同朋友聚会。今晚除菜主菜,仲叫咗两份甜品,大满足呀!✨皇后招牌俄国薯仔沙律配意大利火腿绵密嘅薯仔沙律加埋 parma ham、沙律菜同蕃茄,健康之余,开胃又好食!✨烤原条时令鲜鱼配小茴香薯仔酸瓜柳橄榄蕃茄酱店员介绍今晚嘅鲜鱼系亚洲鲈鱼,烤完之后鱼肉依然嫩滑,配上伴碟嘅薯仔酸瓜,新鲜又美味,不过食嘅时候要留意细细嘅鱼骨呀~✨1952招牌焗猪扒饭招牌焗猪扒饭除咗厚切猪扒,仲有浓浓嘅番茄汁,份量 2-3个人share就啱啱好,仲可以试埋其他菜式啦 😝✨周打鱼汤周打鱼汤味道浓郁,材料丰富,记得将餐包浸入汤度,就可以吸埋汤嘅味道~✨香蕉船好耐无食香蕉船啦,估唔到仲有一把纸遮仔系香蕉上边,充满怀旧嘅感觉。✨苹果挞配雪糕 苹果挞嘅肉桂味香浓,外皮松脆,配埋雪糕,口感丰富 😌
✨皇后招牌俄国薯仔沙律配意大利火腿
香蕉船
✨香蕉船
苹果挞配雪糕
✨苹果挞配雪糕
苹果挞嘅肉桂味香浓,外皮松脆,配埋雪糕,口感丰富 😌
用餐时段
烤原条时令鲜鱼配小茴香薯仔酸瓜柳橄榄蕃茄酱