餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

今日同老公出左去睇模型,行到街尾就见到间几怀旧嘅餐厅,睇到餐牌原来系食火锅,咁老公就话上去睇睇。餐厅在阁楼,上到黎就听到70-90年代嘅歌。装修吹怀旧风,全部都系70-80年代老香港摆设,真系几有风味。餐牌有三款套餐,套餐有好多嘢食,我哋叫左个CEO套餐。饮品:罐装饮品在外面自取,同样是任饮。另外仲有特饮,我哋就叫左巨蜂乳酸梳打同青苹果梳打,够冻,都几好饮。前菜:有脆皮午餐肉、椒盐烧卖同盐酥鸡,刚炸起热辣辣。午餐肉厚切,够份量够脆。烧卖同盐酥鸡味道都好好,好好食。招牌麻辣鸡煲:叫左小辣,鸡好入味,越食越辣,越食越惹味。招牌浓郁沙嗲汤底:拣左人气No. 1汤底,沙嗲味道好浓,花生酱味道重,食到有好多花生粒,估唔到旺角都食到咁出色嘅香港沙嗲火锅。 手切牛肉:有谷饲牛板腱、安格斯三角肩肉、极上牛小排同埋封门柳,每板份量超多,好有睇头。牛味浓,好有口感,超正。呢度牛肉全部都系高级手切,出面食散叫都起码几百蚊一碟,而呢度都系$300~400蚊。任食嘅价钱,食到散叫高质牛切牛肉,真系无得输。火锅配料:有炉鱼片、云吞、鸭血、牛柏叶、水鱿鱼、金菇菜同唐生菜,每款配料新鲜,洗得干净,同埋每样都大大块。其

餐牌有三款套餐,套餐有好多嘢食,我哋叫左个CEO套餐。
招牌麻辣鸡煲:叫左小辣,鸡好入味,越食越辣,越食越惹味。

火锅配料:有炉鱼片、云吞、鸭血、牛柏叶、水鱿鱼、金菇菜同唐生菜,每款配料新鲜,洗得干净,同埋每样都大大块。其中手包云吞真系几新鲜,配料包到涨卜卜。每款火锅配料都配上沙嗲,又几夹,几好味。
甜品:仙草芋圆糖水卖相唔错,整体味道甜甜地,连糖水都咁有水准,唔错。
2023-11-05
用餐时段