2009-08-22 25 浏览
下面個食評個title係新派中菜,但我今日去到佢變左懷舊菜喎,哈哈,證明佢個menu都轉得幾快呀。由於去完泰國牙肉痛呀,所以今日特登要求食得清淡d,諗住食中菜或者日本菜,最後就黎左呢度食啦。原本打去book位,點知佢話無得book,因為full-booking,叫我地去拎飛wor。咁我地就諗住去左先,到時無位再算。睇完戲成8點幾9點,好肚餓呀!!! 希望即刻有得食,好彩等左 5 mins就有位啦,非常開心,發現去到真係非常之多人,有得坐出面,但實在太熱啦,都係入面有冷氣舒服d。 但佢d位都好似有少少窄,開頭好易撞到後面個個人,如果再闊絡D應該會好D。由於兩個人實在太肚餓,所以就要盡快叫野食啦。我地兩個人都叫左唔少野食架,首先係個脆皮BB豬,原本都驚熱氣,不過佢唔係好大碟姐。呢個真係幾好食,超脆呀,而且一D都唔會有好肥既感覺,真係好好味。佢底到有D醬汁,好惹味,隔離有D菜加左一D酸酸既沙律汁,好好味,可以開下胃口 XD之後仲有個蓮耦餅,係佢個SPECIAL MENU上面架,呢個都好味,唔係太油膩,成日食到一粒粒蓮耦,幾爽口,好有口感。之後仲叫左一個竹笙扒鴿蛋,又係懷舊菜式一之,我都好耐無

之後仲有個蓮耦餅,係佢個SPECIAL MENU上面架,呢個都好味,唔係太油膩,成日食到一粒粒蓮耦,幾爽口,好有口感。之後仲叫左一個竹笙扒鴿蛋,又係懷舊菜式一之,我都好耐無食過鴿蛋啦,佢個表層有少少脆,好得意,不過食完有種膽固醇好高既感覺。其他配料如竹笙,草菇等等清清地幾好味。

之後叫左個桶仔飯,佢係逐位計架,我地叫左一位咋,佢係好細碗架,呢個就一般啦,唔係特別好食,但都唔算差既。最後就叫左個菜居陳村粉,呢個幾特別,佢D陳村粉係一層層架,但係佢整到好薄,好味,D陳村粉本身無咩味,但佢有D類似炒烏冬既物體係上面,仲有D瘦肉呀咁,個D係幾鹹架,所以連埋D陳村粉一齊食就剛剛好。

最後係個度叫埋甜品,D甜品就OK啦,唔係特別好食,個薑茶濃到爆,有少少辣既感覺,食完我個人好鬼熱,哈哈。D湯圓就麻麻地,一來我地食唔出佢係咩餡,同埋佢個皮太黏性,麻麻地。

但OVERALL都係幾好架,SPECIAL MENU上面既野有HSBC卡有折,我地一直坐係度傾計傾到人地收工先走 XD