2016-05-19 396 浏览
今天叫了咖喱牛腩農夫包食,真係好味,又好脆,而且牛腩炆到好入味,好重牛味添 。唔好睇少隔離伴碟,好新鮮架,唔係隨便放d黃晒既蔬菜上去架。最重要我本身不太食到辣,呢個農夫包不太辣外,又可以聞到咖哩香味。下次再去,都一定會再叫呢講。平時食西多,總會覺得係下午茶感覺。因為我地等緊人既關係,個侍應就介紹左法蘭西多比我地食。意料之外,因為平時去茶餐廳,話要加奶,就一定會自動的加了很多上去,每次來到都覺得好罪惡感。但呢度好好,有一支煉奶同一支糖漿比自己加,切底的減低那份罪惡感。呢個西多,條邊仲炸得脆脆的。不太甜,我鍾意。不可以不提的,絶對係金記別具特色的餐牌,有一種回到讀書時期到大排檔用餐既感覺,重拾當年回憶。值得一讚的是呢個餐牌分類得好清晰。食到最後,意猶未盡,決定叫個公司三文治。與其他茶餐廳沒有太大的分別。其實平日食三文治的時候,最怕係生菜是凍的,麵包皮和午餐肉是熱的。但這個三文治,整體温度平均,呢個值得一讚。最後,是次食品豐富,也很好味。如果下次再去的話,一定要試下炒粉麵飯。
咖哩牛腩農味包
法蘭西多