2021-11-17 4274 浏览
之前book咗Rosewood嘅staycation,佢就跟呃客嘅一餐晚餐,系three course dinner set上到去佢个环境真系好靓,见到好多人都系喺𠮶度庆祝生日,或者系周年纪念,张枱系望住维港个景,真系好靓呀个景色。嘢食方便前菜我哋分别拣咗,三文鱼鱿鱼刺身,同芥末猪肉饺子。个鱿鱼刺身几好食㖞,爽口得来又湿湿地佢处理得几好。个芥末猪肉饺子就冇咩特别,同平时系居酒屋食𠮶啲日式饺子差唔多,都系脆皮嘅。主食呢我就拣咗石烧和牛西冷,同三文鱼加带子石烧和牛西冷觉得依一个就普普通通,同平时居酒屋𠮶啲差不多。牛肉嘅质素都唔算系特别靓,食唔出系和牛或者好贵嘅牛。三文鱼加带子呢个就真系超好食啦,首先三文鱼同带子都冇overcook,煮得好嫩滑,而且个汁都非常之特别,有啲似千岛酱但系有酸酸地,配三文鱼加带子非常好食。而且佢出面系有黑色嘅炸浆包住三文鱼同带子,有啲似平时食吉列牛咁,但佢就煮得好趣,炸得来又冇令到啲三文鱼或者带子好油腻或者过熟。呢度菜仲要摆盘都好靓,好精致咁。甜品叫咗个Tiramisu同埋雪芭个雪芭就好酸柠檬味,而Tiramisu就唔够滑身啦。但系我哋𠮶日食系夜晚七点几,餐厅嘅环
主食呢我就拣咗石烧和牛西冷,同三文鱼加带子

石烧和牛西冷

三文鱼加带子

甜品叫咗个Tiramisu同埋雪芭
个雪芭就好酸柠檬味,而Tiramisu就唔够滑身啦。
但系我哋𠮶日食系夜晚七点几,餐厅嘅环境真系非常之靓,望住个景啲嘢都特别好食啲!呢度系非常之值得嚟,但系就唔推荐过石烧牛啦,因为仲要自己整好麻烦,梗系人哋煮俾你食望吓警仲开心啦。
三文鱼鱿鱼刺身
三文鱼带子卷