2023-05-08 57 浏览
唔想下星期同人廹,今日提早和家人慶祝母親節💐,人多最好選擇烚吓烚吓🍲,一人點一啲自己想食嘅野😋,種類多啲可以樣樣試吓💗~食食吓掛住食後段有些忘記影相了😅第一次食左口魚刺身🐟,原來都幾彈牙~油甘,三文魚,香滑~文甲花鮮甜(原來即係花枝片🦑,師傅刀工精緻做成一朵花咁🥰)帶子好大粒又係好鮮甜,估唔到火鍋店會食到咁高質嘅刺身,直得再去試🫠下次試埋象拔蚌和龍蝦兩食先😋黃金魚皮即叫即整,其實店員上桌時有提醒小心熱,心急又為食嘅我一嘢放落口,辣到一辣🥲,但真係脆卜卜又鹹香點會忍到🤭~我地一行7大3小叫咗冬瓜盅雞鍋(比佢張餐單吸引咗叫來試試),入面真係好多料,竹笙好大條,還有花膠,半隻雞🐓(好滑,我覺得最好食咗先,否則最後煲到鞋烚烚無人食),菇菌🍄和冬瓜(好夠淋,應該之前燉過),另一個叫咗豆乳白鍋🥛,因為有三個小朋友,所以選一款清清地嘅,造型好靚,BB不停問朵花🌹食得咩~😂下次想試個豬肚雞燉鍋,原來係燉湯來的,每日限定,今次食唔到~蝦滑,墨魚滑食得出全鮮蝦鮮墨魚🦐🦑,無加澱粉之類嘅野,鮮甜彈牙,直得一讚~秘製撈水魷🦑,醬料香濃,少少辣,鍾意食辣可能落單時問吓可唔可以加辣一D,我自己就覺得可以了~豬皮,
食食吓掛住食後段有些忘記影相了😅

第一次食左口魚刺身🐟,原來都幾彈牙~
油甘,三文魚,香滑~
文甲花鮮甜(原來即係花枝片🦑,師傅刀工精緻做成一朵花咁🥰)
下次試埋象拔蚌和龍蝦兩食先😋

豬皮,蘿白片不用特別介紹喇😂反而蟹棒推薦比大家,唔同出面那些粉味重,店員話係刺身級別,滾3幾秒就食得,最後叫多一碟~

我地叫咗頂級牛小排🐮,淋滑啱小朋友食,下次想試佢地嘅牛皇花園,好似話有不同部位的~

掛住食忘記影炸響鈴,又係即叫即整,一定要叫~
黑豚肉,唔太肥,大人小朋友都啱~
Juicy牛丸,爆汁,又係再追加多一碟,正~
菜藍,唔使左諗右諗,入面有4款時令菜,無可能一款都唔啱食呱~
竹蔗水唔太甜,小朋友都啱飲~
青檸疏打同打邊爐好夾又係唔會太甜~
2023-05-07
庆祝纪念