2009-11-03 49 浏览
移居枫叶国的同学仔回港数星期, 我哋约咗去食怀旧菜.book了张十人枱, 订枱时问是否有某些菜式要预早订才有得食, 接电话嘅staff话如八宝鸭, 东瓜盅, 不过由于唔清楚大家想食d唛, 冇订任何嘢.先来了个金钱鸡, 做starter唔错! 系高危食品, 但一旧仔... , 吃的时候有点凉, 唔肯定系咪一定唔会热食嘅呢.., 我重记得有人话一定要三jum嘢(肝脏/肥膏/叉烧)一齐食先正确.感觉得龙整得好食d, 但呢到都不俗霸王鸭一嚟嘅时候, 觉得真系好大只, 入面全部系莲子, 咸蛋黄, 仲有d唔知唛嘢豆咁... 反而冇唛鸭肉食.虾球汤面几好, 好大只虾, 好弹牙!琵琶豆腐我觉得一般, 煎香d更好! 但有同学仔话好滑焗西米莲蓉布甸好味! 好饱都食咗两碗可能呢度地点吊脚, 免茶及加一, 兼唔收切饼费
移居枫叶国的同学仔回港数星期, 我哋约咗去食怀旧菜.
感觉得龙整得好食d, 但呢到都不俗
虾球汤面几好
, 好大只虾, 好弹牙!
琵琶豆腐我觉得一般, 煎香d更好! 但有同学仔话好滑
焗西米莲蓉布甸好味! 好饱都食咗两碗

可能呢度地点吊脚, 免茶及加一, 兼唔收切饼费
串烧金钱鸡
大特写之食前忏悔
只鸭食得好饱才上路...
莲香霸王鸭
虾球窝面