2022-10-13
Food and Bar🍹🍸佐敦-捌壹公館81 House🍸81 signature(alcohol)$78好sweet既夏日感覺帶有Apple pie🍍juice既水果清甜加上vodka 做base🐂慢煮牛肋條配香煎上海年糕$158牛肋條肉味道濃郁美味,煎煮拿捏得好恰當,肉質軟淋,更又唔系爛晒,較有韌性且因脂肪含量較高,吃起來的口感比較juice,而不乾澀。讚👍🏻💖店長介紹返😄上海年糕是餐廳做過唔同種類的年糕底的實驗和試驗。嚐盡不同質感後,才找到這款最合適的配搭。佢地家既上海年糕煙韌軟糯配上香濃牛肋條醬汁,出色!🍚香煎北海道刺身帶子配黑松露忌廉意大利飯$218帶子兩邊僅僅煎香 ,煮得太熟口感就會鞋口,好欣賞飯粒可以選擇較淋身 或軟稔中帶點煙韌。當然選擇後者較為傳統嘅食法黑松露忌廉好creamy 又唔會好稀😊🤍熱誠好warm既服務態度💖環境舒服,有style❤️食物質素有新意,可打卡又可好味👍🏻🤍常用食用花做裝飾面,賞心悅目📌捌壹公館 (佐敦)佐敦吳松街81號地舖
佐敦-捌壹公館81 House
🍚香煎北海道刺身帶子配黑松露忌廉意大利飯$218
當然選擇後者較為傳統嘅食法
黑松露忌廉好creamy 又唔會好稀😊
🤍熱誠好warm既服務態度
💖環境舒服,有style
❤️食物質素有新意,可打卡又可好味👍🏻
🤍常用食用花做裝飾面,賞心悅目
📌捌壹公館 (佐敦)
佐敦吳松街81號地舖