2018-09-24 707 浏览
慵懶既星期六,除左不事生產、瞓晏覺,當然要配番個下午茶啦。聽講依度係第二分店,第一間係黃大仙,而且有上過日本旅遊雜誌報道,當然香港既都有啦。叮叮話開業數星期,見到晚晚都有人排隊,應該都唔會太伏。 香草火灸芝士碎蛋牛角包(3/5)牛角包一開二,令人容易進食而且欣賞到餡料。但認為有半塊牛角包較為焦香,質感硬左些少。調味非常好,香濃既香草味都散發出來,令人垂涎三尺。但餡料同牛角包唔成正比,哈哈,食到尾有D空虛。 黑朱古力心太軟配乳酪雪糕(4/5)外觀非常吸引人,心太軟外圍有鏡面朱古力漿。一口心太軟,一口雪糕,可以中和番,唔會覺得好甜。 雲南普洱/碧螺春珍珠奶茶只要下午茶餐加12蚊就可以飲,我就覺得好抵啦,半價有多。每款茶有唔同味道。認為普洱會容易接受,碧螺春則紅茶味較重。 自己雖然唔嗜甜,但覺得唔錯。1. 裝修係重工業風,而且有特色畫版展示唔同風格,都有唔少擺設帶有玩味。2. Menu有甜有咸,而且有飲品配搭,所以好岩唔同人既口味。3. 環境安靜,又有音樂,大聲番少少就好。 雖然出餐有D慢,但自己覺得係接受既,因為仲有D裝修未搞好。但如果能夠出咸點再即刻有飲品
慵懶既星期六,除左不事生產、瞓晏覺,當然要配番個下午茶啦。

香草火灸芝士碎蛋牛角包(3/5)
調味非常好,

黑朱古力心太軟配乳酪雪糕(4/5)
外觀非常吸引人,心太軟外圍有鏡面朱古力漿。
一口心太軟,一口雪糕,可以中和番,唔會覺得好甜。

雲南普洱/碧螺春珍珠奶茶
只要下午茶餐加12蚊就可以飲,我就覺得好抵啦,半價有多。
每款茶有唔同味道。認為普洱會容易接受,碧螺春則紅茶味較重。

自己雖然唔嗜甜,但覺得唔錯。

3. 環境安靜,又有音樂,大聲番少少就好。

雖然出餐有D慢,但自己覺得係接受既,因為仲有D裝修未搞好。但如果能夠出咸點再即刻有飲品就好。感覺好似完整好多。

但so far係滿意既甜品店,
眼見唔少人叫外賣or 網上外賣平台,都有好多order。今個星期六最岩就係慢活人生,享受周遭既事物,同埋我既叮叮。
2018-09-22