2021-12-13
今日好想揾間餐廳 chill 吓,行咗好多間都唔啱心水,啱嘅佢又早收😑,由尖沙咀行都佐敦終於揾到呢間,畀佢嘅名“Slowlife 慢活堂”吸引咗入去。睇咗一輪餐牌,叫咗個煙三文魚蛋沙律熱狗,份量好足係爆餡熱狗,仲有菜沙律做 side dish,麵包烘過脆脆哋幾好食,略嫌三文魚無乜煙燻味,雞蛋大粒咗啲,味道淡淡哋啱晒我。坐咗一排,叫埋個 Dutch baby pancake (apple),原來好大份吓,2個人 share 就啱啱好,今日一個人食就飽咗啲😅,蘋果酸酸甜甜,pancake 熱辣辣加埋個雪糕,整體唔會太甜,幾好! 最後講到服務啦:1. 我由5點幾坐到8點幾,差不多坐咗三個鐘,就算係晚飯時間都無人趕我走😂2. 我要求幫壺水果茶加水, waiter 提我加咗水就無味,我話唔緊要,我想飲熱啲嘅茶,佢就即刻幫我加熱水,其實加咗水都仲有啲味嘅。🤭3. 上 pancake 時又提我個 pan 好熱,千祈唔好碰到,仲叫我慢慢食,嗰陣我已經坐咗起碼1.5鐘㗎啦,佢都好顧及我嘅感受🤣成餐下午茶兼晚餐用一壺水果茶連貫,而且只係用咗$156,淨坐都抵返晒啦🤫,加上環境好舒服、食物唔錯,服務又好。
最後講到服務啦:
滿足👍