2019-03-03
今日有時間休息一下~俾自己去食下好野😽黎到 @slowlife.hk 💓享受一下自己一個人嘅時間~我一共叫左2️⃣款食物+1️⃣杯熱茉莉花茶自己食曬😂(只要唔食飯,我可以食好多野的).1️⃣芽苗配士多啤梨柚子沙律🥗($68)沙律比想像中大份,非常抵食!一送到過黎就好大陣波椒味傳入鼻,同埋擺盤好精緻,留意到廚師四個角落頭都有放車厘茄,士多啤梨同柚子肉都係「卡啦」擺放,令成個沙律望上去色彩繽紛,賣相吸引🤤食落沙律菜都新鮮,柚子肉亦有徹底去衣,食落唔會有苦澀味,個人幾鍾意士多啤梨同柚子嘅配搭,兩種開胃水果放埋一齊更清新💓不過個人偏食問題🙈唔鍾意食黃椒,所以揀左啲大粒少少嘅黃椒粒出黎冇食🙈我知道咁樣係唔啱,我會學習改善下😂下次食番多啲🙏🏻.2️⃣意大利辣味香腸披薩🍕($68)Pizza好食又好抵🤤估唔到$68可以食到咁大個Pizza之餘,仲有咁多芝士😍拉絲拉到唔斷,食材嘅份量控制得好好,唔會厚此薄彼,有啲餐廳會搽太多茄醬令芝士味同材料味被蓋過,特別係奶味較淡的Mozzarella ,好易俾過濃嘅茄醬蓋過陣味,但呢度剛好,連Mozzarella 嘅味我都食到,茄醬嘅味較清新同埋可以減低食太多芝士同辣肉腸遇熱出油
俾自己去食下好野😽
黎到 @slowlife.hk 💓
享受一下自己一個人嘅時間~
我一共叫左2️⃣款食物+1️⃣杯熱茉莉花茶
自己食曬😂(只要唔食飯,我可以食好多野的)
1️⃣芽苗配士多啤梨柚子沙律🥗($68)
2️⃣意大利辣味香腸披薩🍕($68)
Pizza好食又好抵🤤估唔到$68可以食到咁大個Pizza之餘,仲有咁多芝士😍拉絲拉到唔斷,食材嘅份量控制得好好,唔會厚此薄彼,有啲餐廳會搽太多茄醬令芝士味同材料味被蓋過,特別係奶味較淡的Mozzarella ,好易俾過濃嘅茄醬蓋過陣味,但呢度剛好,連Mozzarella 嘅味我都食到,茄醬嘅味較清新同埋可以減低食太多芝士同辣肉腸遇熱出油嘅膩,批嘅質感係介乎thin crust同thick crust之間,唔會太薄好似食餅咁,又唔會太厚食到太滯👍🏻個人好欣賞呢個Pizza💓真係好味到我可以一個人食曬😂
(高難度動作,觀眾切勿模仿)
整體黎講,餐廳環境都幾舒適,類似快餐店的模式,但絕對唔會有催促嘅感覺,俾人一種放鬆「慢」活的感覺,會覺得呢個空間暫時俾自己同出面繁忙嘅街道隔開,享受一刻嘅「慢」,慢慢歎❤️