2022-06-15 231 浏览
5月5号晏昼谂住用OpenRice app 落单,减少排队时间。过咗10几分钟落到店舖,点知OpenRice弹出嚟话钉单已被取消,原因系餐厅未有接单。我问收银姐姐点解未有接单,佢死都话冇收到订单,之后我比OpenRice个画面俾佢睇,佢黑起块面。对唔住都唔讲一句,跟住同我讲,「咁你咪而家落单啰」。我落到舖头,只系见到佢同侧边个店员系咁倾偈,同埋碌手机。佢哋挂住倾偈唔愿做,咁咪唔接单啰。如果唔愿做生意嘅,就麻烦舖头老板唔好申请OpenRice网上接单功能。唔好要啲客白行一趟,仲要睇住你收银姐姐啲面色。成日话疫情关系影响生意,但系我真系睇唔到哩位收银姐姐有几想做生意,有几努力想保住自己份工。

对唔住都唔讲一句,跟住同我讲,「咁你咪而家落单啰」。

2022-05-05
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶