2018-11-29 118 浏览
前一星期路过发现旺角开咗老虎堂。。。早已听过老虎堂同幸福堂晌cwb斗过你死我活但一直无机会试。。。眼见条队排到转弯再转弯,凑住小朋友无辨法只能等下次再试。。。上星期又刚好路过发现人好少前面只有几个人拿淋排队试试先。。。我拣咗有大小珍珠果款,上面有层cream。。。之前只试过一芳同sharetea。。。一芳嘅系黑糖珍珠奶茶,甜度无得拣,对我嚟讲偏甜,奶茶唔够奶。。。茶亦感觉唔够佢哋推介嘅水果茶茶香。。。珍珠黑糖味好一般所以我亦无研究究竟个珠质感好唔好。。。sharetea黑糖珍珠鲜奶略嫌奶淡咗啲,但厚鲜奶即上面有cream果款,饮到尾又会觉有啲腻。。。可能因为唔系啤实杯盖无得摇晕。。。所以感觉争啲啲。。。但黑糖珍珠个味道好香而且珍珠质地好好烟烟unun。。。当然试过之后感觉最好系老虎堂,因为杯盖啤实可以摇得均匀,甜度,奶味等恰到好处。。。我贪得意试大小珍珠。。。但其实大小一齐试就试唔太出细珍珠口感。。。性价比都系老虎堂优胜,同sharetea都系$30但老虎堂大杯啲仲要系啤实个杯。。。
前一星期路过发现旺角开咗老虎堂。。。
我拣咗有大小珍珠果款,上面有层cream。。。

之前只试过一芳同sharetea。。。

性价比都系老虎堂优胜,同sharetea
都系$30但老虎堂大杯啲仲要系啤实个杯。。。
外卖自取